Vaalea ja valoisa katto

Harkitse vanhan paneelikaton kunnostamista, ennen kuin purat sen pois uuden tieltä. Katon korjaaminen säästää sotkuiselta purkutyöltä, ja lopputulos näyttää upealta tasoittamisen, hiomisen ja parin maalikerroksen jälkeen. Katso tästä, miten saat helposti uutta vastaavan katon tavallisilla maalausvälineillä!

Paneelikatto

Vanhaa paneelikattoa ei ole pakko purkaa. Voit saada uuden veroisen katon maalaamalla.

TEE NÄIN
1. Poista katosta kaikki naulat, irtotikut ja puusäleet. Aseta vasaran ja katon väliin pala pahvia, jotta vasara ei paina paneeleihin jälkiä, kun väännät naulat irti.
2. Pese katto maalarin peruspesuaineella. Pinta pitää puhdistaa huolellisesti rasvasta ja liasta, jotta maali tarttuu kunnolla kiinni. Pese katto ennen hiomista, jotta hiomapaperi ei hiero likaa puun sisään. Laimenna pesuaine pullossa olevan ohjeen mukaan.
3. Tasoita isot halkeamat. Halkeamat kannattaa tasoittaa, jotta pinnasta tulee mahdollisimman siisti. Tässä tasoittamiseen käytetään akryylimassaa, jonka voi maalata. Varmista, että tasoite painuu kunnolla raon pohjaan asti. Tasoita massa astianpesuaineeseen kastetulla sormella. Poista ylimääräinen tasoite, ennen kuin se kuivuu. Kostean tasoitteen pyyhkiminen on helpompaa kuin kuivuneen massan hiominen.
4. Tasoita kaikki reiät. Tässä katossa niitä oli paljon. Isot reiät kannattaa tasoittaa moneen kertaan, jotta jälki näyttää hyvältä.
5. Hio katto, kun tasoite on kuivunut kokonaan. Siten pinnasta tulee mahdollisimman tasainen ja maali tarttuu kunnolla kiinni puuhun. Älä käytä liian karkeaa hiomapaperia, jotta kattoon ei tule naarmuja. Jyväkoko 180 on sopiva. Muista käyttää hengityssuojainta ja suojalaseja hiomisen aikana.
6. Katto pitää maalata puulle sopivalla maalilla. Tämä katto maalattiin kahteen kertaan hyvin peittävällä alkydimaalilla. Kattoihin suositellaan täyshimmeää maalia, mutta tähän kattoon käytettiin maalia, jonka kiiltoaste on 10. Maalista haluttiin tavallista kiiltävämpi, koska huone on matala ja hieman liian pimeä. Kiiltävämpi maali heijastaa valon paremmin takaisin huoneeseen.

LUE LISÄÄ: Maalaa paneelikatto

Muut lukevat juuri nyt …