Käytä ullakkoa lisätilana

Jos tarvitset lisää tilaa, kannattaa katsoa ylöspäin. Kattorakenteiden välissä voi olla tilaa huoneelle tai kattoikkunalle.

Käytä ullakkoa lisätilana

Kattorakenteen korostaminen näkyviin jätettävillä palkeilla antaa ullakkotilaan lisää luonnetta.

Jos talossasi on käyttämätön, täyskorkea ullakkohuone, voit saada hyvännäköisen ullakko­kerroksen ja muutaman lisähuoneen ilman suurta ja hankalaa rakennusprojektia.

Käyttämättömän ullakkotilan etuna on se, että se ei ole käytössä päivittäin. Et siis myöskään tarvitse sitä rakentamisen aikana. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden venyttää projektin aikataulua. Tähän rakennusprojektiin menee toki aikaa, mutta ei niin paljoa kuin täysin uuden lisärakennuksen tekemiseen.

Näkyvät palkit antavat huoneelle luonnetta. Jos mahdollista, rakenna ullakolle täyskorkea katto ja näkyville jäävät kattopalkit. Täyskorkeasta katosta on myös se etu, että se saa tilan tuntumaan suuremmalta. Ur

Ongelma

Sinulla ei ole riittävästi säilytystilaa tai ylimääräistä lastenhuonetta. Tai kenties tilaa pienoismallirautatielle, rummuille, kotiteatterille, peliluolalle tai jollekin muulle. Talossasi on kuitenkin kokonainen ullakko, jossa säilytetään vain muutamaa joulukoriste- tai lasketteluvarustelaatikkoa.

Ratkaisu

Jos talossasi on harjakatto ja sopiva kattorakenne, voit saada ullakosta lisätilaa. Tässä on rakennettu väliseinät kahden lisähuoneen luomiseksi. Lisäksi siinä on porrastasanne ja ullakkokerrokseen johtava kiinteä portaikko.

Multimedia

Lisää samasta aiheesta Sisäkatto