Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Käytimme uusia kipsilevyjä, joiden kaikki neljä sivua on viistetty. Tämä helpottaa ja nopeuttaa myöhemmin tehtävää tasoitusta.

Käytimme uusia kipsilevyjä, joiden kaikki neljä sivua on viistetty. Tämä helpottaa ja nopeuttaa myöhemmin tehtävää tasoitusta.

Tavallisten kipsilevyjen pitkät sivureunat on viistetty, ja siksi ne on helppoa myöhemmin tasoittaa. Levyjen lyhyet sivut on kuitenkin leikattava taittoteräveitsellä viistoon, jotta niihin saadaan tasoitettava reuna.

LUE LISÄÄ: Kipsiruuvinväännin helpottaa työskentelyä

Helpommat kipsilevyt

Tämän voi välttää käyttämällä Knaufin kipsilevyjä, joiden kaikki neljä reunaa on jo valmiiksi viistetty. Levyjä on nopeampaa ja helpompaa käyttää, sillä reunojen tasoittaminen on vaivatonta. Samalla levyjen päätyreunoista saa entistä vahvemmat.

Levykoot ovat samat kuin tavallisissakin kipsilevyissä: leveys 90 cm ja pituus 240 cm. Uudet levyt ovat hieman tavallisia levyjä kalliimpia, mutta parannetun rakenteen tuoma ajansäästö kannattaa.

Me käytimme uutuuslevyjä vanhaan rapattuun sisäkattoon. Jotta saimme kattopinnasta täysin tasaisen, asensimme kattoon ensin kerroksen höylättyjä lautoja. Ne kiinnitettiin rapatun katon rakenteeseen kuuluviin koolauslautoihin.

LUE LISÄÄ: Levyhissi: Levynostin vain 20 eurolla

Kestävä vaihtoehto kuituvahvisteelle

Sisäkattoihin tarkoitetuilla kipsilevyillä katosta saa tasaisen, sileän ja halkeilemattoman. Levykatosta tulee vahvempi, helpompi ja hiljaisempi kuin täystasoitettu, hiottu ja kuituvahvistettu katto.

Lataa koko artikkeli niin näet komean lopputuloksen.