Kattorappauksen korjaaminen: Näin helppoa se on!

Kattorappaus on helppo korjata käsikipsilaastilla. Käsikipsilaasti tarttuu hyvin kiinni, pysyy tiukasti kiinni katossa eikä kutistu kuivuessaan.

Johdanto

Rapattuun kattoon tullutta reikää ei ole helppo korjata tavallisella rappauslaastilla, sillä se putoaa helposti lattialle. Jos tavallinen kipsilaasti sattuu tarttumaan kattoon, se kutistuu kuivuessaan, ja paikan reunat repeävät. Onneksi rappaukseen tulleiden reikien paikkaamiseen on kehitetty laasteja, jotka pysyvät katossa.

Näppärä rappauslaasti

Kipsirappauslaastilla on helpompi työskennellä kuin tavallisella sisärappauslaastilla. Kipsirappauslaasti tarttuu alustaan lujasti eikä kutistu kuivuessaan. Lopputulos on todella siisti, ja työ valmistuu yhdellä kerralla.

Tässä jutussa korjauslaastina käytetään jauheena myytävää Knaufin Goldbandia. Korjattava kohta pitää pohjustaa huolellisesti, jotta kuiva alusta ei ime laastista kaikkea kosteutta. Goldbandilla voi korjata katossa korkeintaan 15 milliä syviä reikiä.

Korjattava reikä kannattaa raudoittaa varmuuden vuoksi rappaus- tai kanaverkolla.

LUE LISÄÄ: Käsikipsilaasti on parasta

Tarvittavat työvälineet

Materiaalilista on lyhyt: kipsilaastia, pohjustetta, verkkoa ja nitoja. Voit käyttää rappaamiseen tavallisia muuraustyökaluja.

 • Mattoveitsi
 • Pensseli
 • Nitoja
 • Palju
 • Vispilä
 • Muurauskauha
 • Lasta
 • Hierrin

Ohjeet

01
Tee näin 6 Vaihe

Sisäkaton rappauksen korjaus: Sivele pohjustetta 1

Sivele pohjustetta irtolaastista puhdistettuun ja imuroituun reikään. Suorista vanhan rappauksen reunat veitsellä ja kastele reunat huolellisesti.

Sisäkaton rappauksen korjaus: Nido pala verkkoa kattoon pitkillä 2

Nido pala verkkoa kattoon pitkillä hakasilla. Älä kiinnitä verkon reunoja vanhan rappauksen päälle, vaan leikkaa reunat poikki peltisaksilla tai pihdeillä.

Sisäkaton rappauksen korjaus: Kiinnitä porakoneeseen vispilä ja sekoita 3

Kiinnitä porakoneeseen vispilä ja sekoita vesi ja jauhe laastiksi. Jatka, kunnes laasti on täysin tasaista. Laastin koostumuksen pitää muistuttaa jämäkkää kermavaahtoa.

Sisäkaton rappauksen korjaus: Paina kipsilaasti lujasti reiän pohjaan 4

Paina kipsilaasti lujasti reiän pohjaan, jotta se tarttuu kunnolla kiinni alustaan ja verkkoon. Reiän paikkaaminen kannattaa aloittaa reunoilta ja edetä rauhallisesti keskustaa kohti. Varmista, että reiässä on tarpeeksi kipsiä, jotta voit tasoittaa laastin.

Sisäkaton rappauksen korjaus: Vedä suora, höylätty lauta hitaasti reiän 5

Vedä suora, höylätty lauta hitaasti reiän yli siksak-liikkeellä. Lauta vie ylimääräisen laastin mukanaan. Voit käyttää myös liippaa tai linjaria.

Sisäkaton rappauksen korjaus: Tasoita pinta veteen kastetulla 6

Tasoita pinta veteen kastetulla, kipsi-rappaukseen sopivalla hiertimellä. Pyöritä hierrintä pintaa vasten. Voit tasoittaa pinnan noin tunnin kuluttua.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

  Muut lukevat juuri nyt …

  Lisää samasta aiheesta Sisäkatto