Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Kipsilevykaton rakenne

Kipsilevykatto on helppo rakentaa itse. Levyjen taakse pitää kuitenkin asentaa tiivis höyrynsulku.

LUE LISÄÄ: Kipsilevyn asennus

Kipsilevykatto ja höyrynsulku

Monessa talossa on merkkejä siitä, ettei höyrynsulkua otettu ennen vanhaan kovin vakavasti. Nykyisin pidetään tärkeänä, ettei kosteus tunkeudu kipsilevyjen läpi katon rakenteisiin. Huono höyrynsulku päästää kosteuden eristeisiin ja voi johtaa homeongelmiin. Kostea ilma virtaa pienten reikien läpi, ja vesi tiivistyy niiden ympärille. Kipsilevykaton yläpuolelle on tärkeää asentaa pitävä höyrynsulku, jossa ei ole reikiä.

Kipsilevykatto kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneen kaltaisissa märkätiloissa kipsilevykatto saumataan kosteuden kestävällä tasoitteella, jotta kosteus ei tunkeudu rakenteisiin saumojen läpi.

Paremmat välineet kuin aiemmin

Voit rakentaa kipsilevykaton itse, sillä materiaalit ja työkalut ovat kehittyneet huomattavasti viime vuosikymmenistä. Katosta on helppo tehdä tiiviimpi ja parempi kuin vanhoilla materiaaleilla ja tekniikoilla.

  • Parempi höyrynsulku: Nykyiset höyrynsulkumuovit ovat paksumpia ja kestävämpiä kuin vanhat muovilla pinnoitetut höyrynsulkupaperit.

  • Tiiviimpi höyrynsulku: Höyrynsulusta on helppo tehdä aiempaa tiiviimpi, sillä käytössä on uusia ja parempia materiaaleja. Tiivistyskaulukset, liimat ja erikoisteipit varmistavat, että hankalat paikat pysyvät tiiviinä.

  • Paremmat työkalut kipsilevykaton rakentamiseen: Kolmas ja yhtä tärkeä asia on, että nykyiset työkalut tekevät työskentelyn aiempaa helpommaksi ja auttavat saavuttamaan paremman lopputuloksen.

LUE LISÄÄ: Levyhissi: Levynostin vain 20 eurolla

Lataa täydelliset rakennusohjeet

Paremmat materiaalit ja työkalut pääsevät oikeuksiinsa, kun tiedät, miten niillä työskennellään. Lataa tästä täydelliset rakennusohjeet ja tartu työhön. Työn iloa!

Toimitus suosittelee: Lue täältä kaikki jutut kipsilevykatoista