Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Asenna uusi paneelikatto

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Vanhan levykatton päälle asennetaan aivan uusi lautakatto. Ensin on irrotettava oven yläkarmi, jotta uusille kattolaudoille saadaan tilaa.

Jos nauloja on vaikea irrottaa, kannattaa lyödä lautaa vähän sisään, niin naulojen päät tulevat esiin ja ne voi vetää irti. Jos karmi on kiinni oikein tiukasti, kuten tässä, voit joutua irrottamaan pystykarmiakin jonkin verran. Nyt yläkarmi lähtee irti.Mittaa sitten kattolautojen pituus. Ennen lautojen sahaamista ja kiinnittämistä kannattaa lauta nostaa ylös ja tarkistaa, onko sen tiellä esteitä.

Tässä näyttää olevan. Pystykarmi ulottuu toisella puolella hiukan liian korkealle. Ja sama juttu toisella puolella. Lautaan tehdään merkki.Laudasta sahataan pienet palat irti. Tähän tarkoitukseen on multileikkuri hyvä työväline, sillä tavallisella sahalla tämä olisi hiukan hankalaa. Mittaa nyt, montako lautaa kattoon tarvitaan.

Tässä tarvitaan pientä kikkaa: mittaa ensin toinen puoli, sitten toinen ja laske tulokset yhteen. Nyt on aika sahata ensimmäinen lauta. Nyt pitää sahata pieni pala pois sähkökaapelia varten. Piirrä lautaan pois sahattava kohta. Sitten on mitattava, miten pitkälle kolo ulottuu.

Tämä sujuu vapaalla kädellä. Sahaa kummaltakin puolelta jonkin matkaa ja katkaise palanen irti. Nyt ensimmäisen kattolaudan voi lyödä paikalleen. Laudat ovat ponttilautoja, joten muista asentaa lauta niin, että naaraspuoli tulee ulospäin. Seinä on hiukan vino, joten laudasta pitää sahata pala pois, jotta vinous ei haittaa seuraavien lautojen asentamista.

Pikku pala on helpointa poistaa pistosahalla. Ennen kuin työtä jatketaan, on tarkistettava, että laudan etäisyys seinästä on sama kummassakin päässä. Hyvältä näyttää, mutta jos etäisyys ei ole sama, on ensimmäistestä laudasta sahattava pala pois. Muutoin tulee ongelmia viimeisen laudan kiinnityksessä.

Kiinnitä ensimmäinen lauta naulapysyyllä. Naula pitää lyödä vinosti reunan kohdalta. Naulaa ei pidä iskeä naaraspontin sisältä, vaikka se tuntuisi houkuttelevan helpolta, sillä silloin seuraavaa lautaa ei saa paikalleen.

Vain ensimmäiseen lautaan tarvitaan kaksi naulaa.Viimeinen naula, joka näkyy laudan päällä, kätkeytyy lopuksi listan alle. Kattolaudat ovat 12 mm paksuja, ja lisäksi alle jää vanha katto. Siksi laudat kiinnitetään 45 mm:n nauloilla. Nyt on hankalin osuus hoidettu. Seuraavat laudat kiinnitetään työntämällä urospontti naaraspontin sisään ja sitten naulaamalla. Naulat sijoitetaan suoraan riviin. Silloin lopputulos on siisti.

3 naulaa lautaa kohti riittää, jos katto ei ole kovin leveä. Naulat sijoitetaan vanhan katon koolauksen kohdalle. Ne ovat yleensä 40-60 cm:n välein, mikä sopii oikein hyvin. Työ sujuu helposti ja nopeasti, kunnes jäljellä on viimeinen lauta. Tässä sähkökaapeli on hiukan tiellä, ja se pitää irrottaa.

Laudasta pitää myös sahata pieni kulmapala pois, jotta kaapelille on tilaa. Muutoin lauta sopii oikein hyvin paikalleen karmin yläpuolelle. Lopuksi se lyödään paikalleen taltan avulla. Nyt uusi katto on valmis, ja työ sujui varsin joutuisasti!

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Asenna uusi paneelikatto
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin