Huonekalut

Rakenna itse omat kalusteesi ja räätälöi ne tilan ja tarpeidesi mukaan. Löydät näiltä sivuilta paljon ideoita ja vaiheittain eteneviä rakennusohjeita kalusteiden rakentamiseen.

Rakenna itse kalusteet

Joskus kalusteet on helpointa rakentaa itse. Se tulee yleensä myös halvemmaksi kuin valmiiden kalusteiden ostaminen. Lisäksi itse tehdyt kalusteet sopivat varmasti huoneen mittoihin. Itse tehdyt kalusteet tekevät kodista ainutlaatuisen.

Rakenna itse pöytä

Itse tehdyn pöydän voi pinnoittaa kalustelinoleumilla. Linoleum on hyvännäköinen ja kestävä pöytälevyn pintamateriaali, ja se on helppo puhdistaa. Linoleumilla pinnoitettu pöytä sopii myös kodin muihin huoneisiin.

Rakenna tilaa säästävä sänky

Itse rakennetut kalusteet voi tehdä tarkasti asunnon mittojen ja omien tarpeiden mukaan. Jos asunto on ahdas, sisustuksessa kannattaa suosia tilaa säästäviä ratkaisuja. Esimerkiksi seinälle nostettava sänky säästää tilaa.

LUE LISÄÄ: Rakenna seinäsänky

Rakenna vaatekomero mittojen mukaan

Vaatekaappi vie paljon tilaa. Käyttämättömään tilaan rakennettu vaatekomero on hyvä tapa hyödyntää pienen asunnon neliöt. Komeron voi suunnitella niin, että se vastaa omiin tarpeisiin.

LUE LISÄÄ: Rakenna itse upea vaatekomero

Rakenna itse kalusteet

Itse rakennetuissa kalusteissa on paljon hyviä puolia. Itse tehdyt kalusteet säästävät tilaa ahtaassa asunnossa. Itse tehdyt kalusteet ovat ainutlaatuisia, ja ne tekevät kodista persoonallisen. Itse tehdyt kalusteet ovat lisäksi halvempia kuin kaupasta ostetut valmiskalusteet.