Reiän korjaaminen on näin HELPPOA

Rapattuun kattoon syntyneen reiän voi korjata helposti käsikipsilaastilla. Oikein pohjustettu laasti pysyy lujasti kiinni katossa, eikä massa kutistu kuivuessaan.

Reiän korjaaminen on näin helppoa

Varmista, että reiässä on tarpeeksi kipsiä, jotta voit tasoittaa laastin.

Johdanto

Rapattuun kattoon tullutta reikää ei ole helppo korjata tavallisella rappauslaastilla, sillä se putoaa helposti lattialle. Jos tavallinen kipsilaasti sattuu tarttumaan kattoon, se kutistuu kuivuessaan, ja paikan reunat repeävät. Onneksi rappaukseen tulleiden reikien paikkaamiseen on kehitetty laasteja, jotka pysyvät katossa.

Näppärä rappauslaasti

Kipsirappauslaastilla on helpompi työskennellä kuin tavallisella sisärappauslaastilla. Kipsirappauslaasti tarttuu alustaan lujasti eikä kutistu kuivuessaan. Lopputulos on todella siisti, ja työ valmistuu yhdellä kerralla.

Tässä jutussa korjauslaastina käytetään jauheena myytävää Knaufin Goldbandia. Korjattava kohta pitää pohjustaa huolellisesti, jotta kuiva alusta ei ime laastista kaikkea kosteutta. Goldbandilla voi korjata katossa korkeintaan 15 milliä syviä reikiä.

Korjattava reikä kannattaa raudoittaa varmuuden vuoksi rappaus- tai kanaverkolla.

LUE LISÄÄ: Käsikipsilaasti on parasta

Näppärä rappauslaasti

Laastia on helppo käyttää. Siitä voi tehdä kattoon 5-15 millin kerroksen.

Tarttuu todella lujasti. Tasoite tart-tuu melkein mihin vain, kun pohja on kunnossa. Poista pöly ja lika. Käytä pohjustamiseen oikeaa pohjustetta.

Kovettuu mutta ei halkea. Laasti ei kutistu kuivuessaan.

Yksi kipsilaasti-säkki riittää useamman reiän paikkaamiseen.

Tarvittavat työvälineet

Materiaalilista on lyhyt: kipsilaastia, pohjustetta, verkkoa ja nitoja.
Voit käyttää rappaamiseen tavallisia muuraustyökaluja.

MATTOVEITSI

PENSSELI

NITOJA

PALJU

VISPILÄ

MUURAUSKAUHA

LASTA

HIERRIN

Ohjeet

01
Tee näin 6 Vaihe

1

Sivele pohjustetta irtolaastista puhdistettuun ja imuroituun reikään. Suorista vanhan rappauksen reunat veitsellä ja kastele reunat huolellisesti.

2

Nido pala verkkoa kattoon pitkillä hakasilla. Älä kiinnitä verkon reunoja vanhan rappauksen päälle, vaan leikkaa reunat poikki peltisaksilla tai pihdeillä.

3

Kiinnitä porakoneeseen vispilä ja sekoita vesi ja jauhe laastiksi. Jatka, kunnes laasti on täysin tasaista. Laastin koostumuksen pitää muistuttaa jämäkkää kermavaahtoa.

4

Paina kipsilaasti lujasti reiän pohjaan, jotta se tarttuu kunnolla kiinni alustaan ja verkkoon. Reiän paikkaaminen kannattaa aloittaa reunoilta ja edetä rauhallisesti keskustaa kohti.

5

Vedä suora, höylätty lauta hitaasti reiän yli siksak-liikkeellä. Lauta vie ylimääräisen laastin mukanaan. Voit käyttää myös liippaa tai linjaria.

6

Tasoita pinta veteen kastetulla, kipsi-rappaukseen sopivalla hiertimellä. Pyöritä hierrintä pintaa vasten. Voit tasoittaa pinnan noin tunnin kuluttua.

    Muut lukevat juuri nyt …