Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ovet

Ovia käytetään jatkuvasti, ja ne kuluvat ajan myötä. Siksi on tärkeä tietää, miten ovea huolletaan ja miten se vaihdetaan uuteen. Löydät apua molempiin näiltä sivuilta.

Ovet

Ei taloa ilman ovea. Markkinoilla on lukemattoman paljon erilaisia ovimalleja: paksuja ovia, ohuita ovia, painavia ovia, palo-ovia, liukuovia, pääovia, terassin ovia, kylpyhuoneen ovia, ulko-ovia ja sisäovia. Jokainen ovi on tehty tiettyyn tarkoitukseen, joten ovi pitää valita tarkoituksen mukaan. Voit lukea siitä lisää tältä sivulta.

Lue myös kaikki juttumme kynnyksistä

Sisäovet

Lähes kaikissa kodeissa on sisäovia. Sisäoven tarkoitus on erottaa huoneet toisistaan. Sisäovet voivat olla lastenhuoneen tai keittiön ovia, liukuovia tai kylpyhuoneen ovia. Sisäovet ovat yleensä kevyempiä kuin ulko-ovet, sillä sisäoven ei tarvitse eristää lämpöä. Sisäovet voivat olla massiivipuuovia tai äärimmäisen keveitä ovia, jotka tuntuvat enemmän pahvilta kuin puulta.

Katso, miten teet ovestasi ääntä eristävän: Oven äänieristäminen

Ulko-ovet

Ulko-ovella on kaksi päätarkoitusta: pitää koti turvallisena ja kylmyys ulkona. Se tarkoittaa, että oven pitää olla tiivis ja hyvin eristetty. Ulko-oven valinnassa pitää ottaa huomioon oven valmistusmateriaali ja se, onko ovessa ikkunoita. Ovessa pitää olla myös turvallinen lukko.

LUE LISÄÄ: Näin irrotat vanhan ovenkahvan

Pariovet

Pariovet sopivat esimerkiksi terassin oviksi tai ruokailutilan ja olohuoneen väliin. Pariovista on se hyöty, että ne päästävät sisään paljon valoa mutta pitävät äänet ja kylmyyden ulkona.

Jos haluat säästää huonetilaa, voit harkita liukuovien asentamista.

LUE LISÄÄ: Väliseinään upotettu liukuovi

Kotitekoinen ovi

Varsinkin vanhoissa taloissa on itse tehtyjä ovia. Kotitekoisessa sisäovessa on vain kaksi ovilevyä, lukko, kahva ja pari saranaa. Vanhoista ja persoonallisista ovista kannattaa pitää huolta. Se on sitä paitsi varsin helppoa.

Toimitus suosittelee: Oven tiivisteet

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin