Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Väsynyt ovenkahva - näin vaihdat sen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Ulko-oveen tarvitaan uusi kahva. Lukko on vaihdettu nykyaikaiseen kuusitappiseen malliin. Enää puuttuu kahva, joka sopii uuteen selkeään tyyliin.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
20 euroa

Johdanto

Vanha messinkinen ovenkahva ei näyttänyt enää kovin hienolta uutta ruostumatonta teräslukkorunkoa vasten, joten se vaihdetaan ruostumattomasta teräksestä valmistettuun L-malliseen kahvaan, jonka mukana saa myös tarvittavat ruuvit. Kahvamalli on nykyaikainen ja yksinkertainen, mutta kuitenkin tarpeeksi vankka.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

Vanha messinkinen ovenkahva ei näyt-tänyt enää kovin hienolta uutta ruostu-matonta teräslukkorunkoa vasten, joten se vaihdetaan ruostumattomasta teräk-sestä valmistettuun L-malliseen kah-vaan, jonka mukana saa myös tarvit-tavat ruuvit. Kahvamalli on nykyaikai-nen ja yksinkertainen, mutta kuiten-kin tarpeeksi vankka.

Ulko-oven kahvan pitää olla laadukas, sillä ulko-ovi on muita ovia raskaampi. Myös kahvan tulee siis olla vankka, jotta se kestää myös silloin, kun siitä otetaan riuskasti kiinni rajulla myrskyilmalla.

1

Poista vanha kahva. Messinkiset ruuvit voivat olla hieman pehmeitä, joten irrota ne tavallisella ruuvitaltalla. Näin ruuvinkantojen urat eivät vaurioidu.

2

Tarkista, sopiiko uuden kahvan neliskulmainen tanko pituudel-taan oveen asettamalla se paikalleen. Jos tanko on liian pitkä, sitä pitää lyhentää rautasahalla. Tämä on harvoin tarpeen.

3

Katkaise ruuvit niin, että ovenkah-va voidaan kiinnittää niillä. Ruuvit on tehty ovenkahvaa varten, ja niitä voi lyhen-tää 5 mm välein, jolloin ne on helppo sovit-taa tarkasti oman oven paksuuteen.

4

Asenna ruuvit muoviohjurin läpi. Näin ovenkahva ei heilu sivusuunnas-sa, ja saat sen asennetuksi oikein. Näin kahva myös pitää oven kunnolla kiinni.

5

Kiristä ruuvit ruuvitaltalla. Käytä aivan tavallista ruuvitalttaa, niin pystyt paremmin säätelemään kiristysmäärää. Tarkista, että ovenkahva toimii kuten pitää, ennen kuin jatkat työtä.

6

Kiinnitä kahvan mukana tuleva pieni ruuvi. Se ruuvataan oven läpi menevän neliskulmaisen tangon sisään niin, että kahva kiinnittyy paikalleen ja oven voi avata ja sulkea.

7

Aseta peitelevy kahvan ympärille. Peitelevyssä on lovi, jotta se voidaan tarvittaessa myöhemmin irrottaa. Muista kääntää lovi alaspäin, niin se ei jää näkyviin.

Vie aikaa

Noin 1 tunti

Hinta

Malleja on monenhintaisia. Tämä kahva maksaa 20 €.

Vaikeusaste

Ovenkahva on melko helppo vaihtaa.

Video

TEKNIIKAT: Ovenkahvan asentaminen

Nykyaikainen kahva on helppo säätää eripaksuisille oville sopivaksi

Vinkit & niksit

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin