Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kynnys narisee – näin korjaat sen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kynnyksen narina johtuu siitä, ettei se ole enää kunnolla kiinni lattiassa. Onneksi se on helppo korjata yksinkertaisilla käsityökaluilla ja parilla muovikiilalla.

Johdanto

Narisevan kynnyksen ääni nousee varmasti inhokkilistan kärkeen, kun ihmisiltä kysytään kodin ärsyttävintä pikkuvikaa. Huonosti tuettu kynnys narisee joka kerta kun sille astutaan tai lapset hyppäävät sen päälle.

Ääni syntyy, kun kynnys pääsee painumaan jalan painon alla ja liikkuva kynnys hankaa karmin alapäätä vasten. Ääni on sitä pahempi, mitä painavampi ihminen kynnykselle astuu tai mitä useampi jalka sattuu yhtä aikaa sen päälle.

Hyvä uutinen on, että narinalle on helppo tehdä jotain. Heiluvan kynnyksen vakauttaminen on yksi helpoimmista tee se itse -askareista, jonka jokainen voi tehdä.

Korjaamiseen tarvitaan vain muutama tavallinen työkalu, kiiloja, tippa maalia ja pensseli.

Tee Itse näyttää, miten korjaat kynnyksen ja palautat kotiisi rauhan!

Tämä aiheutti vaurion

  • Aika kuluttaa. Kynnykset alkavat narista ajan kuluessa, sillä kävelemi-nen kuluttaa kynnyksen alla olevia rakenteita. Varsinkin puurakenteet kuluvat, kun tuhansien askelten paino jauhaa niitä pienemmiksi.
  • Väärin tehty. Joissakin tapauksissa narina johtuu siitä, että kynnys on tehty väärin eikä sen alla ole koskaan ollut kunnollista tukea, joka pitäisi kynnyksen paikallaan.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu tai hanki pääsy jaksoon

1

Väännä kynnyslista irti leveällä taltalla. Paina taltta listan ja kynnyksen väliin ja lyö taltan päähän vasaralla.

2

Työnnä kiila kynnyksen alle. Käytä mineriitti levyä, huopaa tai muovia. Tämä kynnys tuetaan rauta-kaupasta ostetulla muovi kiilalla. Etenkin kynnyksen keskikohta pitää tukea kunnolla.

3

Irrota vanhat naulat kynnyslistasta. Lista ei tartu kunnolla kiinni, jos lyöt naulat vanhoihin reikiin. Vedä naulat irti pihdeillä.

4

Hio maalijäämät pois. Tässä tapauksessa sekä kynnys että lista on maalattu. Vanhat maalijäämät pitää hioa pois, jotta lista asettuu siististi kynnyksen kylkeen.

5

Naulaa lista kiinni viimeistelynauloilla. Tämä 80 senttiä pitkä lista naulataan kiinni 1,4x35 millin nauloilla. Upota naulojen kannat tuurnan avulla, jotta naulat eivät revi jalkoja ja sukkia.

6

Hio lista kevyesti. Hio kynnyslista jyväkoon 120 hiomapaperilla ennen maalaamista. Lista pysyy toivottavasti paikallaan monta vuotta - ääntäkään päästämättä!

Materiaalit

Korjaukseen tarvitaan taltta, vasara, sorkkarauta, pihdit, tuurna, pensseli ja maalia.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin