Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Liukuovet

Liukuovet säästävät paljon tilaa. Löydät näiltä sivuilta ideoita ja ohjeita, joiden avulla voit rakentaa fiksut liukuovet.

Liukuovi – kun tila pitää käyttää hyödyksi

Liukuovet ovat suosittuja, ja siihen on useita syitä. Liukuovet ovat käteviä, sillä ne säästävät tilaa. Avattu liukuovi on piilossa seinän sisällä, joten ovi ei peitä seinää. Liukuovet ovat suosittuja myös siksi, että niitä voi käyttää tilanjakajina sekä pienessä lastenhuoneessa että isossa tupakeittiössä.

Liukuovet sisälle ja ulos

Vain mielikuvitus rajoittaa liukuoven käyttämistä. Markkinoilla on sisätiloihin sopivia liukuovia, ulkokäyttöön tarkoitettuja liukuovia, vaatehuoneen liukuovia sekä ulkorakennusten liukuovia. Liukuoven voi asentaa kylpyhuoneeseen tai lastenhuoneeseen. Yleensä liukuovi asennetaan huoneeseen, johon ollaan rakentamassa väliseinä.

Liukuovi sisällä tilanjakajana

Liukuovi sopii loistavasti ison huoneen jakamiseen pienempiin osiin. Tilan jakaminen edellyttää yleensä väliseinän rakentamista, ja liukuovi on helppo rakentaa samassa yhteydessä. Esimerkiksi olohuoneen ja ruokailutilan väliin rakennettavaa liukuovea voi käyttää sen mukaan, onko ruokapöydän ympärillä kaksi vai kaksikymmentä ihmistä.

Ulkovaraston liukuovi

Liukuoven asentaminen ulkovarastoon on suosittu tee se itse -projekti. Liukuovi säästää tilaa mutta pitää varaston tiukasti suljettuna.

Liukuoven kiskot

Liukuoven rakentamiseen tarvitaan kiskoja, pyöriä ja kiinnitysrautoja. Markkinoilla on paljon erilaisia ja erikokoisia liukuoven kiskoja ja liukuovijärjestelmiä. Isoissa rautakaupoissa on suhteellisen hyvä valikoima liukuovitarvikkeita.

Liukuovi – tee se itse

Liukuoven rakentaminen on erinomainen tee se itse -projekti. Jos olet rakentamassa uutta väliseinää, sen sisään kannattaa rakentaa liukuovi. Liukuoven rakentaminen helpottaa huoneiden suunnittelua ja sisustamista, kun oven avautumissuuntaa ei tarvitse ottaa huomioon. Liukuoven rakentaminen väliseinän sisääm vaatii taitoa. Oven pitää olla suorassa ja seinästä pitää rakentaa tavallista vahvempi, jotta liukuovi pysyy paikallaan. Väliseinän voi rakentaa teräsrangoista perinteisten puutolppien sijaan. Teräsrangat ovat kestäviä, suoria ja keveitä. Lue juttu: Väliseinään upotettu liukuovi

Liukuovet - tee se itse

Liukuovet säästävät tilaa, joten ne sopivat loistavasti myös vaatekaappiin. Lokeroiden liukuovet ovat käteviä etenkin pienessä vaatehuoneessa. Voit viimeistellä liukuovet makuuhuoneen tyylin mukaan esimerkiksi tapetoimalla ovet samalla tapetilla kuin seinät. Liukuovet liikkuvat kiskoja pitkin. Voit valita, montako ovea kiskoihin asennat. Yksi ovi kiskoa kohti voi olla hyvä ratkaisu, jotta et joudu liikuttamaan useaa ovea yksien sukkien takia. Nyrkkisääntö sanoo, että mitä enemmän kiskoja, sitä helpompi vaatteisiin on päästä käsiksi.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin