Liukuovet

Etsitkö ideoita, joilla saisit liukuovellista säilytystilaa vinon katon alle, kellariin tai kodinhoitohuoneeseen? Haluatko rakentaa liukuoven väliseinään tai vanhan seinän päälle? Löydät täältä perusteelliset ohjeet kaikkiin projekteihin.

  Liukuovi – kun tila pitää käyttää hyödyksi

  Liukuovet ovat suosittuja, ja siihen on useita syitä. Liukuovet ovat käteviä, sillä ne säästävät tilaa. Avattu liukuovi on piilossa seinän sisällä, joten ovi ei peitä seinää. Liukuovet ovat suosittuja myös siksi, että niitä voi käyttää tilanjakajina sekä pienessä lastenhuoneessa että isossa tupakeittiössä.

  Liukuovet sisälle ja ulos

  Vain mielikuvitus rajoittaa liukuoven käyttämistä. Markkinoilla on sisätiloihin sopivia liukuovia, ulkokäyttöön tarkoitettuja liukuovia, vaatehuoneen liukuovia sekä ulkorakennusten liukuovia. Liukuoven voi asentaa kylpyhuoneeseen tai lastenhuoneeseen. Yleensä liukuovi asennetaan huoneeseen, johon ollaan rakentamassa väliseinä.

  Liukuovi sisällä tilanjakajana

  Liukuovi sopii loistavasti ison huoneen jakamiseen pienempiin osiin. Tilan jakaminen edellyttää yleensä väliseinän rakentamista, ja liukuovi on helppo rakentaa samassa yhteydessä. Esimerkiksi olohuoneen ja ruokailutilan väliin rakennettavaa liukuovea voi käyttää sen mukaan, onko ruokapöydän ympärillä kaksi vai kaksikymmentä ihmistä.

  Ulkovaraston liukuovi

  Liukuoven asentaminen ulkovarastoon on suosittu tee se itse -projekti. Liukuovi säästää tilaa mutta pitää varaston tiukasti suljettuna.

  Liukuoven kiskot

  Liukuoven rakentamiseen tarvitaan kiskoja, pyöriä ja kiinnitysrautoja. Markkinoilla on paljon erilaisia ja erikokoisia liukuoven kiskoja ja liukuovijärjestelmiä. Isoissa rautakaupoissa on suhteellisen hyvä valikoima liukuovitarvikkeita.

  Liukuovi – tee se itse

  Liukuoven rakentaminen on erinomainen tee se itse -projekti. Jos olet rakentamassa uutta väliseinää, sen sisään kannattaa rakentaa liukuovi. Liukuoven rakentaminen helpottaa huoneiden suunnittelua ja sisustamista, kun oven avautumissuuntaa ei tarvitse ottaa huomioon. Liukuoven rakentaminen väliseinän sisääm vaatii taitoa. Oven pitää olla suorassa ja seinästä pitää rakentaa tavallista vahvempi, jotta liukuovi pysyy paikallaan. Väliseinän voi rakentaa teräsrangoista perinteisten puutolppien sijaan. Teräsrangat ovat kestäviä, suoria ja keveitä. Lue juttu: Väliseinään upotettu liukuovi

  Liukuovet - tee se itse

  Liukuovet säästävät tilaa, joten ne sopivat loistavasti myös vaatekaappiin. Lokeroiden liukuovet ovat käteviä etenkin pienessä vaatehuoneessa. Voit viimeistellä liukuovet makuuhuoneen tyylin mukaan esimerkiksi tapetoimalla ovet samalla tapetilla kuin seinät. Liukuovet liikkuvat kiskoja pitkin. Voit valita, montako ovea kiskoihin asennat. Yksi ovi kiskoa kohti voi olla hyvä ratkaisu, jotta et joudu liikuttamaan useaa ovea yksien sukkien takia. Nyrkkisääntö sanoo, että mitä enemmän kiskoja, sitä helpompi vaatteisiin on päästä käsiksi.