Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Rakenna oven suojaksi upea katos!

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Talostasi tulee paljon kutsuvampi, jos rakennat pääoven ylle pienen katoksen. Kiinnitä katos seinään niin lujasti, etteivät lumi ja myrskyt revi sitä irti.

Ruuvit pitää kiinnittää lujasti kiveen tai rakennuksen runkoon, ettei rajuilma tai lumi irrota katosta seinästä.

Katoksella suojattu ulko-ovi on paljon houkuttelevampi kuin taivasalla oleva ovi. Katos ilahduttaa varsinkin silloin, kun tulet kotiin kaatosateessa ostoskassien kanssa tai kun vieraasi seisovat ovella parhaissa juhlavaatteissaan.

Voit rakentaa katoksen itse tai etsiä rautakaupasta valmiskatoksen. Valmiskatos on edullinen ja helppo asentaa, ja se muuttaa talosi ilmettä merkittävästi.

Rakenna katos näillä ohjeilla

Löydät läjäpäin erilaisia katoksen rakennusohjeita täältä katokset, jos haluat rakentaa katoksen itse. Jos et halua puista katosta, vaan pidät teräksestä ja lasista, tutustu rautakauppojen katosvalikoimaan.

Riippumatta siitä, mihin ratkaisuun päädyt, joudut kiinnittämään katoksen seinään. Paras kiinnitystapa riippuu talon seinärakenteesta. Katos pitää kiinnittää seinään todella lujasti, jotta se kestää lumen painon ja tuulen tuiverruksen.

Lumi painaa katoksen ylimpiä ruuveja irti seinästä, ja kova tuuli vetää sitä irti seinästä. Pohjoisen ankarissa sääoloissa ruuvien pitää kestää todella kovia luonnonvoimia.

Luja katos lujasti erilaisiin seiniin

Katoksen muoto ratkaisee, kuinka lujasti se pitää kiinnittää seinään. Myös talon sijainti vaikuttaa. Mitä loivempi katos on, sitä enemmän sen päälle kertyy lunta.

Tuuli repii katosta enemmän meren rannalla kuin keskellä metsää. Ruuvien pitää yltää seinän kantavaan rakenteeseen. Yleensä seinään ruuvataan lankku, joka muodostaa lujan alustan. Ruuvaa ruuvit mahdollisimman kauas toisistaan, jotta katoksen paino jakaantuu tasaisesti.

Katos ei aina osu runkotolppien kohdalle

Katos ei aina ole sen muotoinen, että kiinnitysruuvit osuvat runkotolppien kohdalle. Silloin pitää ajatella luovasti ja keksiä jotain muuta.

Jos valmiskatoksen kiinnikkeet eivät osu tolppien kohdalle, voit ratkaista ongelman asentamalla lankun tai levyn seinän ja räystään väliin. Kiinnitä ensin katos lankkuun pulteilla ja muttereilla ja ruuvaa sen jälkeen lankku kiinni seinään runkotolppien kohdalle.

Jos rakennat katoksen itse, voit mitata runkotolppien paikat etukäteen ja rakentaa katoksen mittojen mukaan.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
null: Rakenna oven suojaksi upea katos!
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin