Peitekilpi on ruuvattu kiinni oveen niin monta kertaa, ettei se tartu enää kiinni mihinkään. Ruuvinreiät pitää täyttää.

Peitekilpi on ruuvattu kiinni oveen niin monta kertaa, ettei se tartu enää kiinni mihinkään. Ruuvinreiät pitää täyttää.

Löystynyt ovenkahva ja heiluva peitekilpi voivat olla todella ärsyttäviä. Onneksi ongelman voi korjata nopeasti ja helposti. Nopeasti kuivuvalla täytemassalla korjaamiseen menee vain noin tunti.

Jokaisessa rautakaupassa on myynnissä useita nopeasti kuivuvia puutäytemassoja. Yleensä massat ovat kaksikomponenttisia valmisteita, jotka alkavat kuivua salamannopeasti, kun ainesosat sekoitetaan toisiinsa.

Lue lisää: 3 tapaa oven äänieristämiseen

Massa muodostaa vanhaan oveen uuden ja lujan pinnan, johon kilpi on helppo ruuvata takaisin kiinni. Puutäytemassa on tehokasta, mutta lyhyt kuivumisaika tarkoittaa myös sitä, että työt pitää tehdä nopeasti. Massa pysyy notkeana ja muovattavana vain muutaman minuutin.

Tässä jutussa reiät paikataan Fischerin kaksikomponenttisella Fill & Fix -massalla. Yksi massaputkilo maksaa noin 20 euroa.

Tämä aiheutti vaurion

  • Puu menee säpäleiksi. Jos ruuvit kiinnitetään samaan kohtaan liian monta kertaa, puu menee lopulta niin pahasti rikki, etteivät ruuvit tartu siihen enää ollenkaan.
  • Kahvan rasitus kasvaa. Kahvaan kohdistuva rasitus kasvaa, kun peitekilpi heiluu miten sattuu. Peitekilven tarkoitus on tukea kahvaa ja pitää se juuri oikeassa paikassa. Lujasti oveen kiinnitetty peitekilpi vähentään kahvan särkymisen todennäköisyyttä.
Työkalut