Korjaa löystynyt ovenkahva

Repsottavat ovenkahvat ja peitekilvet voivat olla todella ärsyttäviä. Joskus kilpi on ruuvattu takaisin niin monta kertaa, ettei sen takana olevaan puuhun tartu enää mikään. Esittelemme tässä jutussa fiksun ratkaisun ongelmaan.

Johdanto

Löystynyt ovenkahva ja heiluva peitekilpi voivat olla todella ärsyttäviä. Onneksi ongelman voi korjata nopeasti ja helposti. Nopeasti kuivuvalla täytemassalla korjaamiseen menee vain noin tunti.

Jokaisessa rautakaupassa on myynnissä useita nopeasti kuivuvia puutäytemassoja. Yleensä massat ovat kaksikomponenttisia valmisteita, jotka alkavat kuivua salamannopeasti, kun ainesosat sekoitetaan toisiinsa.

Lue lisää: 3 tapaa oven äänieristämiseen

Massa muodostaa vanhaan oveen uuden ja lujan pinnan, johon kilpi on helppo ruuvata takaisin kiinni. Puutäytemassa on tehokasta, mutta lyhyt kuivumisaika tarkoittaa myös sitä, että työt pitää tehdä nopeasti. Massa pysyy notkeana ja muovattavana vain muutaman minuutin.

Tässä jutussa reiät paikataan Fischerin kaksikomponenttisella Fill & Fix -massalla. Yksi massaputkilo maksaa noin 20 euroa.

Tämä aiheutti vaurion

  • Puu menee säpäleiksi. Jos ruuvit kiinnitetään samaan kohtaan liian monta kertaa, puu menee lopulta niin pahasti rikki, etteivät ruuvit tartu siihen enää ollenkaan.
  • Kahvan rasitus kasvaa. Kahvaan kohdistuva rasitus kasvaa, kun peitekilpi heiluu miten sattuu. Peitekilven tarkoitus on tukea kahvaa ja pitää se juuri oikeassa paikassa. Lujasti oveen kiinnitetty peitekilpi vähentään kahvan särkymisen todennäköisyyttä.

Ohjeet

01
Tee näin 6 Vaihe

1

Puhdista täytettävä alue. Poista maali, tikut ja pöly, jotta alusta on täysin puhdas. Puhdistaminen varmistaa, että massa tarttuu kunnolla kiinni alustaansa. Matto-puukko sopii siistimiseen hyvin.

2

Irrota lukkorunko, jotta se ei tartu kiinni täytemassaan. Massan tarkoitus on paikata puussa olevat reiät, ei liimata lukkorunkoa kiinni oveen.

3

Täytä reiät puutäytemassalla. Kiinnitä sekoituskärki patruunan päähän, jotta aineet sekoittuvat toisiinsa. Aseta reiän taakse pala paksua paperia, jotta täytemassa ei leviä lukkorungon paikalle. Työskentele nopeasti, jotta massa ei kuivu sekoituskärkeen. Jos massa ehtii kuivua, joudut ottaamaan käyttöön uuden kärjen.

4

Anna massan kuivua hieman. Massan pitää olla täysin kiinteää, ennen kuin sitä voi siistiä. Kovettumiseen kuluu vain pari minuuttia.

5

Tasoita kuivunut täytemassa samalle tasolle oven kanssa. Poista ylimääräinen massa varovasti pienissä erissä, jotta paikka ei halkea. Tässä käytetään talttaa, mutta työn voi tehdä myös multicutterilla.

6

Asenna kahva takaisin paikalleen. Asenna aluksi lukkorunko. Poraa kilven ruuveille valmiit reiät ohuella terällä ja ruuvaa kilpi kiinni oveen.

Materiaalit

Peitekilven ja kahvan kiinnittämiseen tarvitaan näitä työkaluja:

    Muut lukevat juuri nyt …