Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Korjaa löystynyt ovenkahva

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Repsottavat ovenkahvat ja peitekilvet voivat olla todella ärsyttäviä. Joskus kilpi on ruuvattu takaisin niin monta kertaa, ettei sen takana olevaan puuhun tartu enää mikään. Esittelemme tässä jutussa fiksun ratkaisun ongelmaan.

Löystynyt ovenkahva

Johdanto

Löystynyt ovenkahva ja heiluva peitekilpi voivat olla todella ärsyttäviä. Onneksi ongelman voi korjata nopeasti ja helposti. Nopeasti kuivuvalla täytemassalla korjaamiseen menee vain noin tunti.

Jokaisessa rautakaupassa on myynnissä useita nopeasti kuivuvia puutäytemassoja. Yleensä massat ovat kaksikomponenttisia valmisteita, jotka alkavat kuivua salamannopeasti, kun ainesosat sekoitetaan toisiinsa.

Lue lisää: 3 tapaa oven äänieristämiseen

Massa muodostaa vanhaan oveen uuden ja lujan pinnan, johon kilpi on helppo ruuvata takaisin kiinni. Puutäytemassa on tehokasta, mutta lyhyt kuivumisaika tarkoittaa myös sitä, että työt pitää tehdä nopeasti. Massa pysyy notkeana ja muovattavana vain muutaman minuutin.

Tässä jutussa reiät paikataan Fischerin kaksikomponenttisella Fill & Fix -massalla. Yksi massaputkilo maksaa noin 20 euroa.

Tämä aiheutti vaurion

  • Puu menee säpäleiksi. Jos ruuvit kiinnitetään samaan kohtaan liian monta kertaa, puu menee lopulta niin pahasti rikki, etteivät ruuvit tartu siihen enää ollenkaan.
  • Kahvan rasitus kasvaa. Kahvaan kohdistuva rasitus kasvaa, kun peitekilpi heiluu miten sattuu. Peitekilven tarkoitus on tukea kahvaa ja pitää se juuri oikeassa paikassa. Lujasti oveen kiinnitetty peitekilpi vähentään kahvan särkymisen todennäköisyyttä.

Ohjeet

Tee näin

Lukittu sisältö

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus, jotta voit lukea kappaleen

1

Puhdista täytettävä alue. Poista maali, tikut ja pöly, jotta alusta on täysin puhdas. Puhdistaminen varmistaa, että massa tarttuu kunnolla kiinni alustaansa. Matto-puukko sopii siistimiseen hyvin.

2

Irrota lukkorunko, jotta se ei tartu kiinni täytemassaan. Massan tarkoitus on paikata puussa olevat reiät, ei liimata lukkorunkoa kiinni oveen.

3

Täytä reiät puutäytemassalla. Kiinnitä sekoituskärki patruunan päähän, jotta aineet sekoittuvat toisiinsa. Aseta reiän taakse pala paksua paperia, jotta täytemassa ei leviä lukkorungon paikalle. Työskentele nopeasti, jotta massa ei kuivu sekoituskärkeen. Jos massa ehtii kuivua, joudut ottaamaan käyttöön uuden kärjen.

4

Anna massan kuivua hieman. Massan pitää olla täysin kiinteää, ennen kuin sitä voi siistiä. Kovettumiseen kuluu vain pari minuuttia.

5

Tasoita kuivunut täytemassa samalle tasolle oven kanssa. Poista ylimääräinen massa varovasti pienissä erissä, jotta paikka ei halkea. Tässä käytetään talttaa, mutta työn voi tehdä myös multicutterilla.

6

Asenna kahva takaisin paikalleen. Asenna aluksi lukkorunko. Poraa kilven ruuveille valmiit reiät ohuella terällä ja ruuvaa kilpi kiinni oveen.

Materiaalit

Peitekilven ja kahvan kiinnittämiseen tarvitaan näitä työkaluja:

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Korjaukset: Korjaa löystynyt ovenkahva
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin