Näin korjaat oven reiän

Vaikka kenno-ovi kestääkin monenlaista, siihen saattaa tulla reikiä. Onneksi reiän paikkaaminen ja tasoittaminen on helppoa.

Näin korjaat oven reiän

Oven reikä on helppo korjata. Ensin kuitenkin poistetaan rikkoutunut alue.

Johdanto

Kenno-ovi on nimensä mukaisesti rakennettu mehiläispesämäisistä kennoista, joiden ympärillä on kaksi ohutta levyä. Sekä hinta että paino pysyvät alhaisina. Haittapuolena on, että oven ohueen levyyn voi vahingossa tulla reikiä.

Jos sinulla on oikeat välineet, helpointa on ehkä liimata reiän taakse paikka ja tasoittaa kohta siististi. Reikä tasoitetaan ensin kemiallisella puulla. Kyseessä on kaksikomponenttinen massa, joka kovettuu kivikovaksi ja lujaksi. Massa alkaa kovettua heti sen sekoittamisen jälkeen, joten sinun on työskenneltävä ripeästi. Siksi massaa on myös sekoitettava ja tasoitettava kaksi kertaa. Tämä voidaan kuitenkin tehdä muutaman minuutin välein.

Ylimääräinen kaksikomponenttinen massa kannattaa poistaa ennen sen kovettumista. Näin voi selvitä vähemmällä hiomisella. Lopuksi korjauskohta tasoitetaan tasoitemassalla ennen hiomista ja maalaamista.

Tarvittavat työvälineet

Menetelmä on yksinkertainen, mutta korjaus vaatii hieman työkaluja.

  • Monitoimileikkuri
  • Mattoveitsi
  • Porakone/ruuvinväännin
  • Pistosaha
  • Lasta
  • Hiomakone

Ohjeet

1

Leikkaa ovesta rikkinäinen kohta pois. Piirrä neliö 1 sentin päähän reikien ulkoreunoista. Leikkaa viivoja pitkin monitoimityökalulla. Oven sisäosa poistetaan myös reiän takaa. Tämä onnistuu helposti mattoveitsellä.

2

Sahaa paikka pistosahalla. Paikka tehdään 3-millisestä kovalevystä tai vastaavasta, ja sen tulee olla 1 cm oven koloa suurempi kaikilta neljältä sivulta – siis 2 cm leveämpi ja korkeampi.

3

Tee iskuporakoneella ja pistosahalla ”avaimenreikä” apulevyyn. Paikkaan kiinnitetään tavallinen ruuvi, jotta se voidaan ohjata oven sisälle. ”Avaimenreiän” aukon tulee olla hieman ruuvin päätä suurempi.

4

Paikka liimataan reiän taustapuolelle. Paikan reunoille levitetään tavallista puuliimaa koko matkalta. Paikka asetetaan oveen, jossa se pysyy paikallaan apulistan avulla. Apulista tuetaan ylös ja palikka tai muovilevy ruuvataan kiinni paikkaan, jotta se pysyy paikallaan liiman kuivuessa. Kuivumisessa kestää vuorokausi.

5

Tasoita kolo. Tee se ensin kemiallisella puulla kahdessa erässä ja lopuksi tasoitusmassalla. Tasoita massa kerrosten välillä ja poista ylimääräinen massa.

6

Hio pinta. Käytä ensin karkeaa hiomapaperia, jonka karkeus on 60–80. Viimeistele karkeudella 150, jotta pinnasta tulee täysin sileä. Korjauskohta on nyt valmis maalattavaksi. Saat siistin lopputuloksen maalaamalla koko oven.

Video

REIKÄ VÄLIOVESSA

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Ovet