Suorista ovi

Myös vinon lasioven voi suoristaa. Se pitää tehdä varovasti, jotta lasit eivät mene rikki.

Myös vinon lasioven voi suoristaa. Se pitää tehdä varovasti, jotta lasit eivät mene rikki.

Peiliovi

1

Jos ovi ei mene kiinni, ongelman voi joskus ratkaista veistämällä huullosta syvemmäksi taltalla. Toinen vaihtoehto on höylätä varovasti oven reunoja.

2

Jos ovi on vääntynyt ja sen ylä- tai alanurkkaan on tullut rako, asiaan ei ole helppoa ratkaisua. Ovi pitää irrottaa ja suoristaa saranapuolelta.

3

Peiliovi on helppo irrottaa saranoilta ja purkaa osiin sen jälkeen, kun maali on hiottu pois. Kun ovi on purettu, se pitää puhdistaa vanhasta liimasta.

4

Levitä osien väliin uutta liimaa ja kokoa ovi. Liimaa VAIN vaakaosat kiinni pystyosiin, mutta ÄLÄ liimaa peilejä. Nosta ovi kuivumaan saranoille.

5
  1. kiila pitää oven saranoilla.

  2. kiila pitää oven oikealla etäisyydellä karmista.

  3. kiilat painavat oven ylhäällä olevia kiiloja vasten.

  4. kiilat asennetaan vaaka osien kohdalle, jotta oves-ta tulee suora.

5 Kiilaa ovi kiinni oviaukkoon karmien mukaan. Tee kiilat valmiiksi ennen liimaamista, sillä liima alkaa kovettua kymmenessä minuutissa.

Lasiovi

1

Lasioven painuminen johtuu yleensä siitä, ettei lasia ole tuettu tarpeeksi hyvin. Lasin tukeminen on tärkeää, sillä se vakauttaa koko oven.

2

Irrota lasilistat varovasti leveällä taltalla tai sorkkaraudalla. Vedä naulat listojen läpi, jos aiot asentaa ne takaisin. Muuten listoihin tulee rumia koloja.

3

Ruuvaa lasilistojen tilalle väliaikaiset stopparit, jotta lasi ei tipahda irti. Voit käyttää pieniä muovikapuloita tai tehdä stopparit itse listanpätkistä.

4

Työnnä muoviliuska oven ja karmin väliin saranapuolen yläosasta. Se estää ovilehteä nousemasta, kun sitä nostetaan toisesta reunasta.

5

Nosta ovea lukkopuolelta. Käytä leveää sorkkarautaa, asenna liuska oven ja kynnyksen väliin ja nosta ovea, kunnes se avautuu helposti.

6

Kun ovi on suoristettu, voit tukea lasin paikalleen kahdella muoviliuskalla joka nurkasta. Jos lasi on erittäin iso, voit asentaa reunoille lisää liuskoja.

Pikaremontti: saranarauta tai saranarenkaat

Oven oikaisemista kannattaa kokeilla aluksi saranaraudalla ja purkaa ovi vasta, jos se ei vaikuta. Ylemmän saranan vääntäminen nostaa tai laskee koko ovea. Joskus se riittää.

Toinen vaihtoehto on nostaa ovea pujottamalla saranoihin yksi tai useampia renkaita. Ne nostavat ovea ja estävät sitä hankaamasta kynnystä vasten.

    Muut lukevat juuri nyt …