Oven oikaiseminen

Useimmat ovet menevät ajan myötä hieman vinoon, jolloin niiden avaaminen ja sulkeminen vaikeutuu. Tässä näytetään, miten oven voi suoristaa.

Aluksi mitataan, miten suuri vika on. Toisella puolella on 8 millimetriä tilaa, mutta toisella puolella sitä on vain 4 millimetriä. Ovi on siis hieman oikealle päin kallellaan. Useimmiten kallistus johtuu saranoiden löystymisestä, joten aluksi pitää aina kiristää saranoiden ruuvit.

Jos uriin on päässyt hieman maalia, kuten tässä, se on helppo poistaa ruuvimeisselillä.Sitten ruuvi kiristetään isolla ruuvimeisselillä. Kun se ei enää mene kireämmälle, on vielä yksi keino kiristää sitä lisää.

Ruuvimeisseliä kierretään toisella kädellä ja toisella kädellä sitä isketään vasaralla. Näin ruuvia vkiertää vielä puoli kierrosta lisää. Kaikki ruuvit kiristetään nyt tällä tavalla. Ensin ylhäältä ja sitten alhaalta. Sitten kiristetään ovessa olevat ruuvit.Seuraavaksi tarkistetaan, onko vika korjattu ruuveja kiristämällä.

Tästä näkyy, että tilaa on edelleen 4 millimetriä toisella ja 6 millimetriä toisella puolella. Vaikka ovi on hieman suoristunut, se ei vielä ole aivan suorassa.Ovi suoristetaan kokonaan käyttämällä saranarautaa. Saranarauta asetetaan saranan ylemmän osan päälle, ja sitä painetaan ovea vasten.

Sitten rauta käännetään ja asetetaan alemman osan päälle. Nyt sitä ei paineta vaan nostetaan. Nyt oven ja karmin välinen etäisyys mitataan uudelleen, ja tällä kertaa kummallakin puolella on 4 millimetriä tilaa niin, että ovi on helppo avata ja sulkea ilman että se osuu karmiin.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Ovet