Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Oviaukon sulkeminen koostuu monesta erilaisesta työvaiheesta: purkutyöt, rungon rakentaminen, kipsilevyjen asennus, useaan kertaan tasoittaminen, tapetointi, maalaus ja jalkalistojen kiinnitys. Työt on hyvä järjestellä etukäteen, jotta pystyy hyödyntämään eri vaiheiden kuivumisaikoja muiden töiden tekoon sekä tasoitus- että maalausvaiheessa. Jotta kaikesta selviää viikonlopussa, kannattaa käyttää nopeasti kuivuvaa tasoitemassaa ja pohjustettua lasikuitutapettia.

Tämä seinä on suhteellisen ohut (82 mm), joten tässä riittää, että karmien ympärille rakennetaan rimoista puurunko kipsilevyjen kiinnitystä varten. Jos halutaan olla täysin varmoja, että aukkokohta ei myöhemmin näy, koko seinä pitää tasoittaa kulmasta kulmaan ennen tapetointia ja maalausta. Näin lopputuloksesta tulee paras mahdollinen.

Tässä päädyttiin toiseksi parhaaseen ratkaisuun, ja vain kipsilevyjen saumakohdat tasoitetaan. Harjaantunut silmä näkee kyllä, missä oviaukko on sijainnut. Mutta jos jaksaa hioa rajapinnat ja vahvistaa liitoksia lasikuidulla, pinnasta tulee lähes yhtä hyvä kuin jos seinä olisi tasoitettu kokonaan. Lisäksi säästetään paljon aikaa.