Kynnykset

Pitääkö kynnys vaihtaa, kunnostaa tai poistaa kokonaan? Onko peitelista haljennut? Nariseeko kynnys aina, kun astut sen päälle? Näillä sivuilla on ohjeita ja videoita kaikkiin töihin, jotka koskevat kynnyksiä.

  Kynnyksen toiminta

  Kynnys hillitsee oven alta tulevaa vetoa. Kynnys kuluu, kun sen päältä kävellään, vedetään pölynimuria ja ajetaan leikkiautoilla. Ajan myötä kynnys voi kulua niin paljon, että oven alta alkaa vetää ja kynnys pitää vaihtaa.

  Vaihda tiiviste

  Jos kynnyksessä on tiiviste, sen vaihtaminen voi lopettaa vedon. Tiivisteen vaihtaminen on helppoa, eikä se vie monta minuuttia. Tiiviste pitää kuitenkin valita oikein.

  TOIMITUS SUOSITTELEE: Oventiivisteet

  Uudet kynnykset

  Vanhoissa taloissa on puiset kynnykset. Puukynnykset kuluvat ajan kuluessa, jolloin ne pitää vaihtaa. Huolellinen mittaaminen on kynnyksen vaihtamisen edellytys. Kynnyksen vaihtaminen on helpointa monitoimityökalulla.

  Nariseva kynnys

  Toinen tavallinen ongelma on kynnyksen nariseminen. Ääni syntyy, kun kynnys pääsee liikkumaan edestakaisin ja hankaa sivukarmeja vasten. Ongelmaan on onneksi helppo ratkaisu: kynnys pitää irrottaa ja tukea uudestaan.

  Kaikki kynnyksistä

  Löydät verkkosivuiltamme ratkaisuja kaikenlaisiin kynnysongelmiin. Voit lukea sivulta lisää muun muassa narisevan kynnyksen korjaamisesta, kynnyksen irrottamisesta ja kynnyksen vaihtamisesta.