Pääovi

Tyylikäs pääovi tekee talon julkisivusta edustavan. Annamme hyviä neuvoja, ideoita ja ohjeita pääoven korjaamiseen ja vaihtamiseen.

  Pääovi

  Pääovella on monta tarkoitusta. Pääoven tärkein tehtävä on varmistaa, että asukkaat tuntevat olonsa turvalliseksi. Sen lisäksi pääoven pitää eristää lämpöä ja estää veto. Pääovi vaikuttaa myös siihen, millaisen ensivaikutelman talosta saa.

  Toimitus suosittelee: Oven tiivisteet

  Pääovi on makuasia

  Joissakin pääovissa on isot lasit, joissakin yksi pieni ikkuna, ja osassa ei ole lasia lainkaan. Kaikissa malleissa on omat etunsa ja haittansa. Iso lasi päästää sisään paljon valoa, mutta toisaalta ohikulkijat näkevät sen läpi. Ikkunaton ovi estää tirkistelyn, mutta tekee eteisestä pimeän.

  Ulko-oven hinta (halpa pääovi)

  Pääovet ja takaovet ovat yleensä talon kalleimpia ovia. Halvimmat ulko-ovet maksavat noin 300 euroa, mutta eristettyjen ja ikkunallisten pääovien hinnat alkavat noin 500 eurosta. Lukko ja kahvat pitää ostaa erikseen.

  Pääoven hinta ja laatu liittyvät usein yhteen. Kalliimmat ovet ovat laadukkaampia kuin halvat ja kestävät yleensä pitempään. Se tarkoittaa, että laatuoveen sijoitetut rahat maksavat itsensä takaisin ennen pitkää.

  Pääoven tuulikaappi ja katos

  Tuulikaappi tai kuisti on kätevä tila esimerkiksi märkien ulkovaatteiden riisumiseen.

  Myös pienestä katoksesta on hyötyä. Se suojaa sateelta, kun asukkaat etsivät avaimia taskun pohjalta ja pitää vieraat kuivina. Pienen katoksen rakentaminen on varsin helppoa.

  LUE LISÄÄ: Pääoven katos

  Sivu 1 / 2