Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Maalaus

Tietoa työkaluista ja materiaaleista sekä ohjeita maalaamiseen.

Maali

Maalaamisessa pitää hallita monta työvaihetta ja tekniikkaa. Maalaamisessa ei ole kyse vain maalin levittämisestä, sillä pohjatyöt vaikuttavat siihen, miltä lopputulos näyttää. Alustan pitää olla kunnossa ennen maalaamisen aloittamista.

Esimerkiksi seinässä olevat reiät pitää paikata ennen maalaamista. Voit lukea lisää täältä:

Opi paikkaamaan reiät Näin tasoitat reiät

Kipsiseinien maalaaminen

Kipsilevyseinät pitää tasoittaa ennen maalaamista. Katso tästä, miten tasoitat kipsilevyseinät: Kipsilevyt: Näin tasoitat saumat

Vanha ja epätasainen seinä kannattaa ylitasoittaa. Voit lukea siitä lisää täältä: Näin ylitasoitat seinät

Ylitasoitetun seinän päälle voi levittää tasoitetapetin ennen maalaamista. Voit myös korjata revenneen tasoitetapetin. Lue tästä, miten korjaat tasoitetapetin: Tasoitetapetin korjaaminen

Halpaa vai kallista maalia?

Markkinoilla on niin paljon erilaisia maaleja, että oikean maalin valitseminen voi tuntua mahdottomalta. Kannattaako kaupasta ostaa kalleinta maalia, vai ajaako halpa maali saman asian? Vastaus riippuu siitä, mihin maalia on tarkoitus käyttää. Lue lisää kalliin ja halvan maalin eroista täältä:

Onko kallis maali hintansa arvoista? Lue maalitesti

7 hyvää maalausniksiä

Hyvä maali ei takaa hyvää lopputulosta, ellei sitä levitetä oikein. Myös pohjatöillä on iso merkitys. Annamme hyviä vinkkejä, joiden avulla saavutat parhaan lopputuloksen: 7 vinkkiä parempaan maalausjälkeen

Maalilla on iso vaikutus huoneen ulkonäköön. Valkoinen maali saa huoneen näyttämään kokoaan suuremmalta. Voit lukea paneelikaton maalaamisesta tästä: Paneelikaton maalaaminen.

Ulkona maalaaminen

Ulkona olevat puurakenteet pitää maalata, jotta ne pysyvät kunnossa. Maalattavan puun pitää olla kuivaa. Muussa tapauksessa maali hilseilee irti ja koko työ menee hukkaan. Valitettavasti moni maalaa liian märkää puuta. Voit lukea täältä lisää 8 tavallisesta puunmaalausvirheestä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin