Maalaa putket: Maalaa putki aluksi ruosteenestopohjamaalilla.

Maalaa putki aluksi ruosteenestopohjamaalilla.

Tärkeää spraymaalaamisesta

Spraymaalaamisesta syntyy väistämättä pieniä maalihiukkasia, jotka jäävät leijumaan ilmaan. Järjestä maalauspaikkaan kunnon läpiveto ja käytä hengityssuojainta, jossa on venttiili. Jos tilaa ei saa tehokasta läpivetoa, suosittelemme käyttämään hengityssuojainta, jossa on aktiivihiilisuodatin. Se suojaa hengitystä myös liuottimilta.

Maalaamisessa tarvitaan myös suojahanskoja ja hupullista haalaria. Pienet maalihiukkaset leijuvat joka paikkaan, joten keho kannattaa suojata päästä varpaisiin.

VINKKI: Tehokas harja

Ruosteen poistamiseen voi käyttää erilaisia harjoja porakoneen tai kulmahiomakoneen kanssa. Maalatun raudan puhdistamiseen tarvitaan teräsharja. Kupariharja sopii ruostumattomalle teräkselle ja metalleille, jotka eivät sisällä rautaa.

Tehokas harja

Kätevä tapa: Maalaa nopeasti

Ruostetta ei ole pakko poistaa kokonaan, jos pinnan ei tarvitse olla täysin tasainen. Hammerite-maalin kanssa ei tarvita pohjamaalia, sillä maali estää happea reagoimasta metallin kanssa. Harjaa pois ruoste ja hilseilevä maali, pyyhi pinnalta rasva ja maalaa loput ruosteesta piiloon. Hammerite-maali sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön.