Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin maalaat putket ja patterit

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Metallin maalaamiseen ei ole yhtä oikeaa tapaa, vaan maalityyppi ja välineet riippuvat maalattavasta kohteesta. Spraymaali tai maaliruisku ovat ainoat oikeat välineet patterin epätasaisen pinnan maalaamiseen, mutta patterien putket pitää maalata pensselillä.

metallin maalaus

Maalaa putki aluksi ruosteenestopohjamaalilla.

MAALAA PATTERIT

patterin maalaus

1. Pese patteri huolellisesti maalattavan pinnan pesuaineella. Maali ei peitä naarmuja, joten ne pitää hioa pois jyväkoon 150 hiomapaperilla.

patterin maalaus

2. Suojaa huolellisesti patterin tausta ja yläpuoli sekä lattia. Teippaa kaikki saumat maalarinteipillä, jotta spraymaali ei tihku pienten rakojen läpi.

patterin maalaus

3. Pohjusta patteri kertaalleen ja anna pohjamaalin kuivua vuorokauden ennen pintamaalin levittämistä. Irrota aluksi suuttimen alla oleva muovinpala ruuvimeisselillä.

patterin maalaus

4. Liikuta spraypulloa rauhallisesti edestakaisin. Pidä pullo 25–30 sentin päässä patterista ja sumuta ohuita kerroksia, kunnes pinta on tasainen. Odota 3–5 minuuttia kerrosten välillä.

patterin maalaus

5. Pohjamaali kovettuu vuorokaudessa. Sumuta sen jälkeen pintamaali ohuina kerroksina. Aloita patterin takaa ja maalaa lopuksi isot pinnat. Lopeta sumuttaminen, kun pinta näyttää tasaiselta.

Tärkeää spraymaalaamisesta

Spraymaalaamisesta syntyy väistämättä pieniä maalihiukkasia, jotka jäävät leijumaan ilmaan. Järjestä maalauspaikkaan kunnon läpiveto ja käytä hengityssuojainta, jossa on venttiili. Jos tilaa ei saa tehokasta läpivetoa, suosittelemme käyttämään hengityssuojainta, jossa on aktiivihiilisuodatin. Se suojaa hengitystä myös liuottimilta.

Maalaamisessa tarvitaan myös suojahanskoja ja hupullista haalaria. Pienet maalihiukkaset leijuvat joka paikkaan, joten keho kannattaa suojata päästä varpaisiin.

MAALAA PUTKET

metallin maalaus

1. Ruoste ja vanha maali pitää poistaa ennen uuden maalin levittämistä. Ruostetta on enemmän ulkona, mutta sitä voi olla myös sisätiloissa. Käytä teräsharjaa tai hiomalaikkaa.

metallin maalaus

2. Pinttyneimmät ruostetahrat voi poistaa viilalla tai tylsällä puukolla. Hio pinta lopuksi jyväkoon 80 hiomapaperilla.

metallin maalaus

3. Puhdista putki rasvasta rätillä ja yleispuhdistusaineella. Anna pinnan kuivua, ennen kuin aloitat maalaamisen.

metallin maalaus

4. Maalaa putki aluksi ruosteenestopohjamaalilla. Joitakin ruosteenestomaaleja voi käyttää sekä sisällä että ulkona. Levitä maalia ohut kerros, anna sen kuivua ja levitä toinen kerros.

metallin maalaus

5. Viimeistele pinta levittämällä kaksi kerrosta pintamaalia. Levitä maali ohuina kerroksina ja anna pinnan kuivua kerrosten välillä.

VINKKI: Tehokas harja

Ruosteen poistamiseen voi käyttää erilaisia harjoja porakoneen tai kulmahiomakoneen kanssa. Maalatun raudan puhdistamiseen tarvitaan teräsharja. Kupariharja sopii ruostumattomalle teräkselle ja metalleille, jotka eivät sisällä rautaa.

metallin maalaus

Kätevä tapa: Maalaa nopeasti

Ruostetta ei ole pakko poistaa kokonaan, jos pinnan ei tarvitse olla täysin tasainen. Hammerite-maalin kanssa ei tarvita pohjamaalia, sillä maali estää happea reagoimasta metallin kanssa. Harjaa pois ruoste ja hilseilevä maali, pyyhi pinnalta rasva ja maalaa loput ruosteesta piiloon. Hammerite-maali sopii sekä sisä- että ulkokäyttöön.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin