3 tavallista maalausvirhettä

Maalatessa tulee yleensä aina tehtyä samat virheet. Kerromme nyt, kuinka vältät kolme tyypillisintä maalausmokaa.

1. VIRHE: Teet uria lähes kuivaan maalipintaan

Jokin aika sitten suurin osa maaleista oli tärpättiliukoisia. Kun maali oli sivelty puupintaan, puu alkoi kuivattaa pintaa sisältä ulospäin. Pinta kuivui siis aina vasta viimeiseksi. Näin ei kuitenkaan enää ole, joten työssä on oltava tarkkana. Nykyiset maalit ovat useimmiten vesiliukoisia, ja ne kuivuvat ensin pinnasta ja vasta sen jälkeen syvemmältä. Jos vedät siveltimellä maalipintaa muutaman minuutin kuluttua maalaamisesta, siihen jää siveltimestä uria.

Älä palaa enää takaisin päin: kun olet maalannut pinnan, anna sen kuivua rauhassa.

2. VIRHE: Otat telaan aivan liian vähän maalia

On varsin inhimillistä koettaa saada kallis maali riittämään mahdollisimman pitkälle. Jos kuitenkin maalaat kuivalla telalla, vaarana on, että vedät maalin irti sieltä, mihin olet sen jo sivellyt. Näin maalipintaan jää selviä uria. Varmista siis, että otat telaan tarpeeksi maalia. Suuntaa valo seinäpintaan sivulta päin, niin näet työsi jäljen.

Lue lisää: Maalaa paremmin kuin maalari!

Älä vedä kuivaa rullaa maalatun pinnan läpi.

3. VIRHE: Et muista maalata märkää märälle

Seinän maalaaminen vaatii hieman logiikkaa. Se on nimittäin tehtävä märkää märälle -periaatteen mukaan, siis niin, ettet maalaa liiaksi taaksepäin eli maalaa jo maalaamaasi ja paraikaa kuivuvaa seinäpintaa. Tällöin tela nimittäin jättää uria. Maalaa esimerkiksi oikealta vasemmalle ja ylhäältä alas, kuten piirros osoittaa.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Maalaus