1. VIRHE: Teet uria lähes kuivaan maalipintaan

Jokin aika sitten suurin osa maaleista oli tärpättiliukoisia. Kun maali oli sivelty puupintaan, puu alkoi kuivattaa pintaa sisältä ulospäin. Pinta kuivui siis aina vasta viimeiseksi. Näin ei kuitenkaan enää ole, joten työssä on oltava tarkkana. Nykyiset maalit ovat useimmiten vesiliukoisia, ja ne kuivuvat ensin pinnasta ja vasta sen jälkeen syvemmältä. Jos vedät siveltimellä maalipintaa muutaman minuutin kuluttua maalaamisesta, siihen jää siveltimestä uria.

Älä palaa enää takaisin päin: kun olet maalannut pinnan, anna sen kuivua rauhassa.

Älä palaa enää takaisin päin: kun olet maalannut pinnan, anna sen kuivua rauhassa.

2. VIRHE: Otat telaan aivan liian vähän maalia

On varsin inhimillistä koettaa saada kallis maali riittämään mahdollisimman pitkälle. Jos kuitenkin maalaat kuivalla telalla, vaarana on, että vedät maalin irti sieltä, mihin olet sen jo sivellyt. Näin maalipintaan jää selviä uria. Varmista siis, että otat telaan tarpeeksi maalia. Suuntaa valo seinäpintaan sivulta päin, niin näet työsi jäljen.

Älä vedä kuivaa rullaa maalatun pinnan läpi.

Älä vedä kuivaa rullaa maalatun pinnan läpi.

3. VIRHE: Et muista maalata märkää märälle

Seinän maalaaminen vaatii hieman logiikkaa. Se on nimittäin tehtävä märkää märälle -periaatteen mukaan, siis niin, ettet maalaa liiaksi taaksepäin eli maalaa jo maalaamaasi ja paraikaa kuivuvaa seinäpintaa. Tällöin tela nimittäin jättää uria. Maalaa esimerkiksi oikealta vasemmalle ja ylhäältä alas, kuten piirros osoittaa.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Näin helposti säästät rahaa maaliostoksilla!

Niin on käynyt kaikille. Maalausurakka on lopussa, ja jäljelle on jäänyt puolikkaita ja täysiä purkkeja kallista maalia. Tai sitten maali on loppunut kesken sunnuntai-iltana, ja projekti on jäänyt viimeistelemättä.

Voit välttää tilanteen mittaamalla menekin oikein, ennen kuin ostat maalia. Mittaa pinnat nopeasti ja tarkasti laser-etäisyysmittarilla!

Juuri nyt saat MAKA-laser-etäisyysmittarin sekä 2 numeroa Tee Itse -lehteä vain 14,90 eurolla!

Klikkaa ja katso tarjous täältä!

VIDEO: Täältä voit katsoa videon laser-etäisyysmittarin käyttämisestä ja toiminnoista: