1. Maalaus tuo viidesosan verran lisää valoa

Kun huoneeseen tarvitaan lisää valoa, maalaus auttaa. Maalaa ikkunankarmit, ikkunalistat ja ikkuna-aukot kiiltävällä valkoisella maalilla, joka heijastaa mahdollisimman paljon valoa. Jos haluat isommilta vaikuttavat ikkunat, maalaa valkoinen kehys ikkunan ympärille.

Tee Itsen maalausvinkit: puun maalaaminen

Valkoiset ikkunalistat ja kiiltävät ikkuna-aukot heijastavat valoa. Maalaa 10 cm ikkunaa ympäröivästä seinästä.

2. 15° on paras lämpötila

Sisämaalaustöissä kannattaa lämpötila pitää viileänä. Useimmat maalaavat normaalissa huoneenlämmössä eli 20–22-asteisissa tiloissa. Käännä lämpöpatterit kokonaan pois päältä tai säädä ne pienelle ja pidä lämpötila noin 15 asteessa, niin maalaustyön lopputuloksesta tulee kauniimpi.

Tee Itsen maalausvinkit

LUE MYÖS: Vältä 3 tavallista maalausvirhettä

3. Huippunopea suojaus

Maalarinteipillä suojaaminen on tehokasta, mutta hidasta puuhaa. Jalkalistojen suojaamiseen on kätevämpikin ratkaisu. Pidä ohutta kartonkiarkkia maalattavan kohdan alla ja siirrä sitä aina seuraavaan kohtaan siirtyessäsi.

Tee Itsen maalausvinkit: suojaus

TOIMITUS SUOSITTELEE: Säästä rahaa maalikaupassa!

Niin on käynyt kaikille. Maalausurakka on lopussa, ja jäljelle on jäänyt puolikkaita ja täysiä purkkeja kallista maalia. Tai sitten maali on loppunut kesken sunnuntai-iltana, ja projekti on jäänyt viimeistelemättä.

Voit välttää turhan maalin ostamisen laskemalla menekin ennen maalin ostamista. Näytämme tässä jutussa, kuinka helppoa se on. Laskukaava on sama siitä riippumatta, aiotko maalata olohuoneen, vajan tai talon tai öljytä terassin.

Kyllä, kiitos: Haluan mielelläni nähdä, miten voin laskea helposti, kuinka paljon maalia pitää ostaa.

VIDEO: Tässä voit nähdä laseretäisyysmittarin toiminnassa:

4. Maalaa ensin puuosat

Seiniä, jalkalistoja ja kehyslistoja maalattaessa on usein kätevintä maalata puupinnat ensin. Sileät listat on nimittäin helpompi suojata maalarinteipillä seinien maalauksen ajaksi kuin päin vastoin. Lisäksi teipit irtoavat helpommin sileästä puumaalipinnasta ilman, että maalia lähtee teipin mukana.

Tee Itsen maalausvinkit: puun maalaaminen

OPAS: Maalaa paremmin kuin ammattilainen

5. Rajaa siveltimellä ennen telausta

Jos aiot maalata koko seinän telalla, saat parhaan tuloksen, kun ensin maalaat reunat leveällä siveltimellä ja telaat ne sen jälkeen pienellä telalla.

Tee Itsen maalausvinkit: reunojen maalaaminen
Tee Itsen maalausvinkit: puun maalaaminen
  1. Telaa samat alueet pienellä telalla. Näin valo heijastuu rajatuista alueista samalla tavalla kuin muusta seinästä. Telaa mahdollisimman läheltä reunoja. Maalaa vähintään kaksi kerrosta leveällä telalla.

TESTAA TIETOSI: Faktaa ja fiktiota maalaamisesta

Malertips loft rulle Gør Det Selv

Pitkä varsi mahdollistaa nopean telauksen, jolloin maalia roiskuu helposti.

6. Maalaustelan jatkovarsi helpottaa työtä

Kun maalaat kattoa, kiinnitä telaan pitkä jatkovarsi. Jos näin yletyt maalaamaan katon lattialla seisten, säästyt lukuisilta tikkaiden ylös ja alas kiipeämisiltä.

Lattialta näet myös, kuinka pitkällä katon maalaustyö kulloinkin on. Lisäksi voit levittää maalia pidemmin vedoin, mikä tuottaa kauniimman lopputuloksen. Tällöin tosin joudut telaamaan rauhallisemmalla tahdilla.

7. Huopa imee maaliroiskeet

Maalareiden suosikkimateriaali lattiansuojauksessa on suojahuopa. Se on helppo asentaa, ja se imee nopeasti maaliroiskeet. Vaihtoehtoisesti suojaukseen voi käyttää hieman halvempaa lattiapaperia.

Tee Itsen maalausvinkit: suojaus