Kerros valkoista maalia tekee ihmeitä kellastuneelle paneelikatolle. Ammattimaalarit tekevät suurimman osan työstä lattialta. Voit tehdä samoin ja välttää tikapuilla ramppaamisen.

Ammattilainen työskentelee maallikkoa nopeammin, mutta maalarin työtavoista voi ottaa opiksi. Oikeilla tekniikoilla saman työn voi tehdä nopeammin ja helpommin.

Suojaa ennen kuin aloitat

Listojen, huonekalujen ja seinien suojaaminen maalarinteipillä vie aikaa. Aikaa kannattaa kuitenkin käyttää, sillä suojaaminen vaikuttaa huomattavasti siihen, miltä lopputulos näyttää.

Unohda peseminen

Maalari ei pese paneelikattoa ennen maalaamista. Peseminen vie liikaa aikaa, minkä lisäksi puu voi turvota, jolloin se pitää myös hioa. Ylimääräisen maalikerroksen levittäminen on helpompaa.

Jos paneelikatto on erittäin likainen, se pitää puhdistaa ennen maalaamista. Katon pitää kuitenkin olla täysin kuiva ennen maalaamista, sillä muuten pohjamaali ei tartu kiinni kovin hyvin. Vaalean paneelikaton maalaamiseen riittää yksi kerros pohjamaalia ja kaksi kerrosta pintamaalia.

Ylimääräinen maalikerros tummaan kattoon

Tummien kattojen maalaamiseen tarvitaan yleensä yksi maalikerros enemmän. Varaudu siihen, että 20 neliön katon maalaamiseen kuluu 3-5 litraa pohjamaalia ja 2-3 litraa pintamaalia kerrosta kohti.

On tärkeää, että maalaamiseen käytetään pohjamaalia, joka peittää oksankohdat kokonaan. Jos haluat pelata varman päälle, voit käsitellä oksat oksalakalla ennen pohjamaalin levittämistä.

Lataa PDF-tiedosto ja lue maalarin vinkit, joilla voit maalata paneelikaton nopeasti ja helposti.