Maalitesti

Vanhaan valkoiseen seinään rajattiin maalarinteipillä yhdeksän 50x50 sentin kokoista aluetta. Vasemmalla olevat kentät maalattiin halvimmalla maalilla, keskimmäiset keskihintaisella maalilla ja oikeanpuoleiset kalliilla maalilla.

Aluksi hyviä uutisia jokaiselle, joka on maalannut kotinsa seinät jollain muulla kuin kaikkein halvimmalla maalilla: rahasi eivät ole menneet hukkaan! Tämän testin tulokset osoittavat selvästi, ettei maalikaupassa kannata haksahtaa halvimpaan vaihtoehtoon.

Halpa maali ei ole aina huonoa, eikä kalleinta maalia kannattaa ostaa joka tarkoitukseen. Esimerkiksi autotallin tai verstaan seinät voi maalata valkoiseksi alelaarin halvimmalla tarjousmaalilla, joka maksaa alle kolme euroa litralta.

Kallis maali peittää paremmin

Keskihintainen maali, joka maksaa noin kymmenen euroa litralta, sopii melkein kaikkiin asuinhuoneisiin. Kaikkein kalleimmat sisämaalit peittävät niitäkin paremmin ja tekevät pinnoista kauniit ja tasaiset. Lisäksi kalleimmat maalit ovat niin kovia, että ne kestävät perusteellista pesemistä ja kovaa hankaamista.

Testin maalit valittiin kysymällä rauta- ja maalikaupoista, millaisia maaleja ihmiset yleensä ostavat. Moni asiakas haluaa joko kaikkein halvinta maalia tai hyvää, mutta kohtuuhintaista maalia. Lisäksi on asiakkaita, jotka pyytävät parasta maalia, jota rahalla saa.

Testissä käytetyt maalit olivat sävyltään puhtaan valkoisia, ja niiden kiiltoaste oli 10.

Lataa artikkeli ja lue koko testi

Sivun laidasta ladattavassa artikkelissa kerrotaan, miten eri maalit menestyivät testissä. Katso eri maalien:

  • Peittävyys
  • Riittävyys
  • Pestävyys

Hyviä lukuhetkiä!