HELPPOA: Seinään jätetyt reiät paistavat uuden maalin läpi. Reiät voi kuitenkin tasoittaa ennen maalausta

HELPPOA: Seinään jätetyt reiät paistavat uuden maalin läpi. Reiät voi kuitenkin tasoittaa ennen maalausta

TÄYTÄ PUUSSA OLEVAT KOLOT PUUTÄYTEMASSALLA

Sisätilojen puurakenteissa olevat kolot ja halkeamat voi tasoittaa samaan tapaan kuin kiviseinissä olevat reiät. Myös koristeellisten ovi- ja jalkalistojen tasoittaminen on mahdollista, vaikka niissä olisi isoja koloja.

Se onnistuu puutäytemassalla ja lastalla, joka myötäilee korjattavan listan profiilia. Lastan voi tehdä itse käyttämällä muotokampaa. Muotokampoja myydään hyvin varustelluissa rautakaupoissa noin 25 eurolla.

Muotokamman toiminta perustuu ohuisiin puikkoihin, jotka liikkuvat vapaasti kahden peltilistan välissä. Kun mitta painetaan profiilia vasten, puikot mukautuvat sen muotoon, kuten kuvassa yksi näkyy.

HYVÄ TIETÄÄ PUUTÄYTEMASSASTA

Puutäytemassa (samaa tuotetta myydään myös nimellä kemiallinen puu) on kaksikomponenttista muovimassaa, joka sekoitetaan juuri ennen käyttöä.

Opettele tasoittamaan

Se kovettuu vain 10 minuutissa. Massasta tulee todella kovaa, ja sitä voi työstää kuten tavallista puuta. Puutäytemassan voi maalata, mutta ei petsata.

VINKKI ÄLÄ SÄÄSTELE HIOMAPAPERIA

Korjaustöitä pitää jatkaa perusteellisesti myös kittaamisen jälkeen. Hiominen ja maalaaminen ovat tarkkoja työvaiheita ja ne ratkaisevat, kuinka hyvä korjausjäljestä tulee.

Puutäytemassa pitää hioa täysin sileäksi ja samaan tasoon puun kanssa. Aloita hiominen paperilla, jonka karkeus on 100–120. Hio korjauskohta uudestaan ensimmäisen maalikerroksen jälkeen hienommalla hiomapaperilla, jonka karkeus on 140. Maalaa taas, ja hio puu vielä kertaalleen paperilla, jonka karkeus on 180. Maalaa lopuksi koko lista.