Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tapettien korjaukset

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Maalari esittelee nyt kaksi tavallisinta tapetin korjausta, jotka kuka tahansa pystyy tekemään.

Ensimmäinen tapetti on revennyt, ja seinässä on reikä. Toinen tapetti on laskoksilla. Jotta muu tapetti ei mene pilalle, reiän ympärys suojataan suojapaperilla.

Sen jälkeen reikä paikataan tasoitteella niin, että reikä ja tapetti ovat samalla tasolla. Suojapaperi poistetaan ja tasoitteen annetaan kuivua noin tunnin verran. Kun tasoite on kuivunut, se hiotaan hiomapaperilla, jonka karkeus on 120.

Korjauksen onnistuminen edellyttää, että tapettia on vielä jäljellä. Siitä revitään pyöreä tapetinpalanen, joka on hieman reikää suurempi. Paikan reunasta revitään hieman pois, jotta saumasta tulee huomaamaton. Paikkaan sivellään reilu kerros tapettiliisteriä, ennen kuin se asetetaan paikalleen.

Tällaisessa kirjavassa tapetissa on oltava tarkkana, että kuvio tulee kohdalleen. Näin korjauksesta tulee lähes näkymätön. Kun paikka on oikealla kohdalla, ylimääräinen liisteri poistetaan pyyhkimällä kostealla sienellä.

Keskelle raidallista tapettia on tullut laskos, koska tapettia ei ole venytetty tarpeeksi pitkään ennen kiinnittämistä. Laskos viilletään auki terävällä katkoteräveitsellä, ja sitten tapetti irrotetaan lastalla. Tapetista on poistettava kaikki laskokset.

Se voi näyttää rajulta, mutta se on välttämätöntä hyvän lopputuloksen kannalta.

Kun kaikki irtonainen tapetti on poistettu, sauma siistitään hiomapaperilla. Korjausta varten otetaan yksi vuota raidallista tapettia niin, että maalari näkee, mistä kohtaa tapetti on leikattava, jotta raidat tulevat kohdalleen.

Tälläkin kertaa paikkaa revitään reunasta niin että saumasta tulee huomaamaton.

Paikkaan sivellään reilu kerros liisteriä, minkä jälkeen se asetetaan entisen tapetin päälle siten, että raidat tulevat kohdalleen. Lopuksi korjaus pyyhitään kostealla sienellä. Kun tapetti on kuivunut, lisättyä tapettia ei juuri huomaa.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Tapettien korjaukset
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin