Näin ylitasoitat seinät

Seinät kannattaa joissakin tapauksissa tasoittaa yli riippumatta siitä, aiotaanko ne maalata vai tapetoida. Ylitasoitus on tekniikkalaji, joka vaatii kärsivällisyyttä ja harjoitusta. Katso tästä, miten ylitasoitus tehdään. Saat ohjeet sekä tavallisen, hienojakoisen tasoitteen käyttöön että karkeamman jokapaikantasoitteen levittämiseen.

Seinien ylitasoitus

TÄYDELLISTÄ JÄLKEÄ: Ylitasoitettu seinä on yhtenäinen, tasainen, sileä ja kestävä. Vain maali puuttuu.

TAVALLINEN YLITASOITUS

1. Laasti kannattaa nostaa isoon lastaan pienellä lastalla, joka mahtuu kunnolla ämpärin sisään. Älä levitä tasoitetta aivan ison lastan reunoille asti.

2. Aloita lattian rajasta ja nosta laasti seinälle rauhallisesti. Seinä kannattaa tasoittaa osissa. Levitä tasoite seinän alimpaan kolmannekseen ja noin 1,5 metrin leveydelle kerrallaan.

3. Puhdista lasta laastista ja vedä lastaa pitkin seinää, kunnes olet tasoittanut kaikki saumat. Työ alkaa sujua nopeasti.

4. Jatka tasoittamista seinän yläosasta. Levitä tasoite seinään ja vedä lastaa alaspäin. Jatka tasoittamista osa kerrallaan, ja tasoita lopuksi seinä poikkisuuntaisella liikkeellä.

5. Hio seinät, kun tasoite on kuivunut. Hio usemman kerran, mikäli tarve vaatii, tai vuokraa varsihiomakone. Iso hiomalaikka tekee pinnasta täysin sileän ja vähentää hiomiseen kuluvaa aikaa.

LUE LISÄÄ: Pikaopas tasoitteista

VINKKI: NURKKIEN TASOITTAMINEN

Vahvista nurkat ja helpota työtä metallilistoilla. Voit ostaa nurkkalistat rautakaupasta metrimitalla. Ruuvaa listat kiinni nurkkiin. Tasoite tarttuu lujasti kiinni nurkkalistoihin. Voit arvioida tasoitekerroksen paksuuden listojen mukaan.

YLITASOITUS YLEISTASOITTEELLA

1. Sekoita yleistasoite veteen ohjeen mukaisesti. Tasoite pitää levittää seinälle kahdessa tunnissa, joten sekoita vähän kerrallaan. Koostumus on sopiva, kun massan pinta on melkein tasainen.

2. Ota tasoitetta teräslastaan ja levitä sitä seinälle. Liikuta lastaa tasaisella liikkeellä ja paina sitä samalla seinää vasten. Levitä kaistale kerrallaan, jotta pinnasta tulee mahdollisimman tasainen.

3. Voit hioa pisarat pois seuraavana päivänä hiomapaperilla, jonka karkeus on 60. Voit tasoittaa seinän myös pienihampaisella ”raastinraudalla”.

4. Sivele seinään vettä pensselillä tai harjalla, jotta toinen tasoitekerros ei kuivu liian nopeasti. Jos haluat pidentää työskentyaikaa, voit käsitellä seinän akryylipohjusteella.

5. Levitä toinen tasoitekerros. Toisen kerroksen pitää olla hieman ensimmäistä paksumpi. Levitä tasoitetta lastanleveys kerrallaan, jotta ehdit tasoittaa laastin, ennen kuin se kuivuu.

6. Tasoita pinta välittömästi rutikuivaksi puristetun sienen reunalla. Älä paina liian kovaa, jotta tasoite ei siirry paikasta toiseen. Seinä on valmis maalattavaksi, kun toinen tasoitekerros on kuivunut.

FIKSU KEINO: YLITASOITUS TELALLA

Jos tasoitteen levittäminen lastalla tuntuu vaikealta, voit kokeilla tasoitteen levittämistä telalla. Telalla levitettävän tasoitteen pitää olla tavallista ohuempaa, joten lisää tasoitteeseen normaalia enemmän vettä. Levitä tasoitetta paksuna kerroksena vähän kerrallaan.

Tasoita seinä lopuksi leveällä teräslastalla sekä korkeus- että leveyssuuntaisin vedoin.

LUE LISÄÄ: Seinätasoite silottaa pinnan

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Maalaus