Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin ylitasoitat seinät

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Seinät kannattaa joissakin tapauksissa tasoittaa yli riippumatta siitä, aiotaanko ne maalata vai tapetoida. Ylitasoitus on tekniikkalaji, joka vaatii kärsivällisyyttä ja harjoitusta. Katso tästä, miten ylitasoitus tehdään. Saat ohjeet sekä tavallisen, hienojakoisen tasoitteen käyttöön että karkeamman jokapaikantasoitteen levittämiseen.

Seinien ylitasoitus

TÄYDELLISTÄ JÄLKEÄ: Ylitasoitettu seinä on yhtenäinen, tasainen, sileä ja kestävä. Vain maali puuttuu.

TAVALLINEN YLITASOITUS

Laastia isoon lastaan seinän tasoitusta varten

1. Laasti kannattaa nostaa isoon lastaan pienellä lastalla, joka mahtuu kunnolla ämpärin sisään. Älä levitä tasoitetta aivan ison lastan reunoille asti.

Tasoitteen levittäminen seinän ylitasoitusta varten

2. Aloita lattian rajasta ja nosta laasti seinälle rauhallisesti. Seinä kannattaa tasoittaa osissa. Levitä tasoite seinän alimpaan kolmannekseen ja noin 1,5 metrin leveydelle kerrallaan.

Seinien ylitasoitus saumojen kohdalta

3. Puhdista lasta laastista ja vedä lastaa pitkin seinää, kunnes olet tasoittanut kaikki saumat. Työ alkaa sujua nopeasti.

Seinän tasoittaminen seinän yläosasta

4. Jatka tasoittamista seinän yläosasta. Levitä tasoite seinään ja vedä lastaa alaspäin. Jatka tasoittamista osa kerrallaan, ja tasoita lopuksi seinä poikkisuuntaisella liikkeellä.

Seinän hiominen varsihiomakoneella

5. Hio seinät, kun tasoite on kuivunut. Hio usemman kerran, mikäli tarve vaatii, tai vuokraa varsihiomakone. Iso hiomalaikka tekee pinnasta täysin sileän ja vähentää hiomiseen kuluvaa aikaa.

LUE LISÄÄ: Pikaopas tasoitteista

VINKKI: NURKKIEN TASOITTAMINEN

Seinien tasoittaminen nurkkakohdista

Vahvista nurkat ja helpota työtä metallilistoilla. Voit ostaa nurkkalistat rautakaupasta metrimitalla. Ruuvaa listat kiinni nurkkiin. Tasoite tarttuu lujasti kiinni nurkkalistoihin. Voit arvioida tasoitekerroksen paksuuden listojen mukaan.

YLITASOITUS YLEISTASOITTEELLA

Yleistasoitteen sekoittaminen seinän tasoitusta varten

1. Sekoita yleistasoite veteen ohjeen mukaisesti. Tasoite pitää levittää seinälle kahdessa tunnissa, joten sekoita vähän kerrallaan. Koostumus on sopiva, kun massan pinta on melkein tasainen.

Tasoitteen levittäminen teräslastalla seinän tasoitusta varten

2. Ota tasoitetta teräslastaan ja levitä sitä seinälle. Liikuta lastaa tasaisella liikkeellä ja paina sitä samalla seinää vasten. Levitä kaistale kerrallaan, jotta pinnasta tulee mahdollisimman tasainen.

Seinän tasoitus pienihampaisella raastinraudalla

3. Voit hioa pisarat pois seuraavana päivänä hiomapaperilla, jonka karkeus on 60. Voit tasoittaa seinän myös pienihampaisella ”raastinraudalla”.

Seinän tasoitusta varten seinään sivellään vettä harjalla

4. Sivele seinään vettä pensselillä tai harjalla, jotta toinen tasoitekerros ei kuivu liian nopeasti. Jos haluat pidentää työskentyaikaa, voit käsitellä seinän akryylipohjusteella.

Toisen tasoitekerroksen levittäminen seinään

5. Levitä toinen tasoitekerros. Toisen kerroksen pitää olla hieman ensimmäistä paksumpi. Levitä tasoitetta lastanleveys kerrallaan, jotta ehdit tasoittaa laastin, ennen kuin se kuivuu.

Seinäpinnan tasoittaminen rutikuivaksi puristetulla sienen reunalla

6. Tasoita pinta välittömästi rutikuivaksi puristetun sienen reunalla. Älä paina liian kovaa, jotta tasoite ei siirry paikasta toiseen. Seinä on valmis maalattavaksi, kun toinen tasoitekerros on kuivunut.

FIKSU KEINO: YLITASOITUS TELALLA

Jos tasoitteen levittäminen lastalla tuntuu vaikealta, voit kokeilla tasoitteen levittämistä telalla. Telalla levitettävän tasoitteen pitää olla tavallista ohuempaa, joten lisää tasoitteeseen normaalia enemmän vettä. Levitä tasoitetta paksuna kerroksena vähän kerrallaan.

Seinän ylitasoitus telalla

Tasoita seinä lopuksi leveällä teräslastalla sekä korkeus- että leveyssuuntaisin vedoin.

LUE LISÄÄ: Seinätasoite silottaa pinnan

Seinien tasoittaminen teräslastalla
Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin