Kvinde maler med hvis traebeskyttelse

Kaikki osaavat maalata, mutta mieti vähän, ennen kuin kaivat pensselin esiin ja avaat maalipurkin. Maalaamisessakin moni asia voi mennä pieleen.

VIRHE 1: Puu ei ole tarpeeksi kuivaa

Jos sää on ollut pitkään poutainen, puun pitäisi olla tarpeeksi kuivaa. Voit kuitenkin tarkistaa, onko puun kosteusprosentti alle 18. Jos puu on kosteampaa, maali rapisee irti jo muutaman kuukauden päästä. Syy on siinä, että kosteus pääsee lopulta ulos ja irrottaa samalla maalin puun pinnasta. Puun ja ilman lämpötilan pitäisi olla aina vähintään 5 astetta lämpimän puolella, joten alkukeväästä on vielä liian aikaista maalata.

VIRHE 2: Unohdat puhdistaa puun ennen maalaamista

Jos aloitat maalaamisen puhdistamatta lautoja, liat ja pölyt jäävät maalin alle. On selvää, että maali ei silloin tartu kiinni puuhun eikä pysy kiinni kovin pitkään. Puhdista tai pohjusta puutavara. Voit myös hioa laudoista kaikkein suurimmat tikut ja pienet lohkeamat. Kun puu on puhdistettu, voit aloittaa maalaamisen.

VIRHE 3: Maalaat auringon paisteessa

Kuiva sää on hyvä, suora auringonvalo paha. Sama pätee liian kuumaan säähän. Maali kuivuu liian kuumalla säällä hetkessä, mikä johtaa siihen, että maaliin tulee raitoja. Raidat ja saumat syntyvät siitä, että ensimmäisellä pensselinvedolla levitetty maali ehtii kuivua ennen kuin ehdit jatkaa maalaamista seuraavalla pensselinvedolla. Maalaa varjossa tai pilvipoutaisella säällä. Lue maalipurkista, millainen lämpötila sopii maalaamiseen.

VIRHE 4: Unohdat pohjustaa puun

Uudet laudat olisi mukava maalata heti, kun ne saapuvat tontille. Malta kuitenkin mielesi ja sivele puun pintaan pohjustetta, ettet joudu maalaamaan lautoja uusiksi jo parin vuoden kuluttua. Pohjuste imeytyy puuhun, suojaa puuta sieniltä ja varmistaa, että maali pysyy pinnassa mahdollisimman pitkään. Vaikka monet eivät muista pohjustaa puuta, se ei tarkoita, että se olisi viisasta.

VIRHE 5: Maalaat kovassa tuulessa

Tuulella pölisee, ja lautojen pintaan sataa jos jonkinlaista roskaa. Roskat tarttuvat kiinni märkään maaliin, ja niiden poistaminen on todella työlästä. Tarkkaile säätiedotusta ja maalaa tyynellä säällä.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Säästä rahaa maalikaupassa!

Niin on käynyt kaikille. Maalausurakka on lopussa, ja jäljelle on jäänyt puolikkaita ja täysiä purkkeja kallista maalia. Tai sitten maali on loppunut kesken sunnuntai-iltana, ja projekti on jäänyt viimeistelemättä.

Voit välttää turhan maalin ostamisen laskemalla menekin ennen maalin ostamista. Näytämme tässä jutussa, kuinka helppoa se on. Laskukaava on sama siitä riippumatta, aiotko maalata olohuoneen, vajan tai talon tai öljytä terassin.

Kyllä, kiitos: Haluan mielelläni nähdä, miten voin laskea helposti, kuinka paljon maalia pitää ostaa.

VIDEO: Tässä voit nähdä laseretäisyysmittarin toiminnassa: