Tapetoi ikkunasyvennys

Tapetti- ja lasikuituvuodat on helppo kiinnittää yhtenäiselle, sileälle seinäpinnalle. Ikkunan ympärillä tapetointi voi sen sijaan olla haasteellista.

Paperi- tai lasikuitutapetin laitto on melko helppoa, kunhan on hivenen huolellinen. Sileät seinäpinnat ovat kuitenkin toista kuin ikkunasyvennykset, joissa tapettia täytyy taitella ja sovitella.

Seuraavassa ammattilai-nen näyttää, miten lasikuitu-kangas laitetaan paikoilleen. Paperitapettien kanssa toimi-taan samoin lukuun ottamat-ta sitä, että paperitapeteissa tapettiliisteri levitetään vuo-dan takapintaan, lasikuitu-kankaita käytettäessä seinään.

Toimi näin

1

Sivele seinään liimaa. Riippumatta siitä, käytitkö liimaa vai liisteriä, kiinnittävä aine pitää levittää tiiviisti kulmiin asti. Muuten tapetti irtoaa.

2

Aloita seinäpinnalta. Aseta vuota suoraan - tässä se sovitetaan sisäkulmasta alkaen - niin, että se työntyy ikkunasyven-nyksen yli. Vuodan pitää olla tarpeeksi leveä, jotta se yltää karmiin saakka.

3

Leikkaa vuota yhdensuuntaisesti ja noin senttimetri syvennyksen yläreunasta. Viilto tehdään tarkasti syvennyksen pysty-reunaan asti, ja leikataan sitten senttimetrin etäisyydeltä yläreunan alapuolelta.

4

Leikkaa tapetti vaakasuunnassa tarkasti ikkunalaudan yläreunan linjassa. Viillon pitää jatkua ikkunalaudan ulkoreu-naan asti, jossa se leikataan pystyyn alas ja sovitetaan ikkunalaudan reunan ympärille.

5

Leikkaa tapetti pituussuunnassa ikkunapuitteen mukaan. Aloita painamalla vuota syvennyksen kulmaan ja silota vuota tapettiharjalla tai muovilastalla.

6

Kiinnitä vuota (B) ylös katonra-jaan. Vuodan pitää olla hieman liian pitkä, jotta se yltää katonrajasta syvennyksen ala-reunaan asti + pari ylimääräistä senttimetriä. Liimaa syvennyksen pystyreunaa pitkin poistamatta allaolevan vuodan (A) palaa.

7

Leikaa katonrajasta pystyyn alaspäin tarkasti juuri asennetun vuodan (B) reunaa pitkin. Näin leikkaat samalla alla olevan vuodan (A) läpi.

8

Nosta ylempää vuotakaistaletta (B). Poista alla oleva kangas-/tapettipala, joka leikattiin irti. Nyt reunat saa tuettua tiiviisti toisiaan vasten.

9

Taita vuota syvennykseen. Silota ja leikkaa vuota ikkunakehystä pitkin. Ikkunasyvennyksen oikea puoli tape-toidaan samalla tavalla.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Tapetointi