Piirustusohjelma: Voit piirtää esimerkiksi uuden pihavajan 3D-suunnitteluohjelmalla ennen rakentamista.

Voit piirtää esimerkiksi uuden pihavajan 3D-suunnitteluohjelmalla ennen rakentamista.

Enää et joudu tilanteeseen, jossa puutavaraa on liian vähän tai laattoja aivan liikaa, koska et ollut huomioinut kaikkia tekijöitä. Kun piirrät hankkeesi 3D-ohjelmalla ennen kuin aloitat työt, vältyt rakentamisen aikaisilta yllätyksiltä. Tarjolla on lukuisia kalliita 3D-ohjelmia, ja joitakin niistä on todella vaikea käyttää.

Ilmainen piirustusohjelma, jota on helppo käyttää

Me valitsimme ilmaisen SketchUp Make -ohjelman, joka on helppo ladata netistä ja ottaa käyttöön. Asennus sujuu nopeasti ja tämän pienen oppaan avulla työhön pääsee heti kiinni.

Lue lisää: Mittaa Google Earthilla

Harjoittele seuraamalla tarkasti ohjeitamme, kun piirrät tämän kaltaisen vajan. Näin saat hyvän tuntuman siitä, miten erilaiset työkalut toimivat, ennen kuin ryhdyt rakentamaan omaa hankettasi.

LATAA KOKO JUTTU ja katso, miten ohjelmaa käytetään.

SketchUp:n käynnistys

Voit noutaa piirustusohjelman osoitteesta www.sketchup.com. Jos valitset Personal Projects, voit ladata ilmaisversion. Klikkaa Download SketchUp Make.

Kun piirustusohjelma on asennettu ja aloitat sen käytön, valitse ensin, millaisen projektin teet. Valitse myös mitta-asteikko. Klikkaa Architectural Design–Millimeters, siitä on hyvä aloittaa.

Piirustusohjelma: SketchUp Make

Piirustusohjelma: SketchUp Make