Ikkunalla oleva minikasvihuone panee kasveihin vauhtia. Esikasvatetut kasvit voi istuttaa kasvimaalle heti, kun lämpötila nousee tarpeeksi.

Ikkunalla oleva minikasvihuone panee kasveihin vauhtia. Esikasvatetut kasvit voi istuttaa kasvimaalle heti, kun lämpötila nousee tarpeeksi.

Minikasvihuone

Kotitekoinen minikasvihuone ikkunalaudalle on nerokas ratkaisu, jos haluat istuttaa taimet maahan heti, kun lumi sulaa maasta.

Minikasvihuone antaa vihanneksille lentävän lähdön kasvukauteen. Ikkunalla kasvaneet kasvit voi istuttaa ulos heti, kun lämpötila nousee tarpeeksi korkealle.

Minikasvihuone on helppo rakentaa

Minikasvihuoneen rakentaminen ikkunalaudelle on helppoa. Se on periaatteessa pelkkä ruuveilla tai nauloilla kasattu puukehikko, joka päällystetään lasilla tai muovilla.

Lue lisää: Kasvihuone

Minikasvihuone tappiliitoksilla

Tämä minikasvihuone tehdään tappiliitoksilla, jotka ovat tuttuja laatikoista. Minikasvihuone nostetaan ikkunalaudalle. Minikasvihuoneen mitat ovat vain 64x37 senttiä.

Minikasvihuone tehdään männystä. Kasvihuonene pohja on vaneria. Puu pitää lämmön kasvihuoneen sisällä tehokkaasti, joten ikkunan alla olevaa patteria pitää vääntää pienemmälle, jotta kasvit eivät kuihdu.

Kotitekoisen kasvihuoneen ovi ja ikkunat tehdään muovista. Polykarbonaatti on osittain uv-suojattua, ja sitä on suhteellisen helppo leikata terävällä mattoveitsellä.

Minikasvihuonetta voi käyttää vuoden ympäri

Minikasvihuonetta voi käyttää koko vuoden. Kun edelliset istutukset on siirretty kasvimaalle, kasvihuoneeseen voi istuttaa uusia kasveja. Kesäajan jälkeen kasvihuoneessa voi kasvattaa salaatteja.

Lataa minikasvihuoneen rakennusohjeet Minikasvihuoneen rakentaminen sopii kaikille tee se itse -rakentajille. Lataa ohjeet ja noudata asiantuntijoiden ohjeita vaihe vaiheelta. Saat kätevän ja tyylikkään, tappiliitoksilla tehdyn minikasvihuoneen.

Saat täydellisen materiaalilistan ja opit muun muassa:

  • Tappiliitosten periaatteet
  • Tappien jyrsimisen sapluunan avulla
  • Ikkunanreikien jyrsimisen
  • Oven ja ikkunoiden kokoamisen

Rakentamiseen kuluu 10-12 tuntia. Kaikki materiaalit maksavat noin 100 euroa. Työn iloa.