Lasileikkuri on nerokas

Lasileikkuri on korvaamaton työkalu, jos leikkaat kasvihuoneen laseja tai pieniä mosaiikkilaattoja.

Lasileikkuri on halpa ja nerokas työkalu. Voit säästää lasileikkurilla paljon rahaa, jos joudut leikkaamaan paljon lasia.

Lasileikkuri on halpa ja nerokas työkalu. Voit säästää lasileikkurilla paljon rahaa, jos joudut leikkaamaan paljon lasia.

Säästä rahaa lasileikkurilla

Voit säästää paljon rahaa lasileikkurilla, kun leikkaat lasit oikean kokoisiksi itse.

Siihen tarvitaan vain lasileikkuri ja hieman harjoitusta.

Lasileikkuri on lähestulkoon nerokas työkalu. Sen V-:n muotoinen leikkauspyörä naarmuttaa lasin rikki siten, että lasi on helppo napsauttaa poikki oikeasta paikasta.

Tarkkaa jälkeä lasileikkurilla

Lasileikkuri keksittiin vuonna 1869. Sitä ennen lasia leikattiin kuumalla naulalla sen jälkeen, kun lasi oli kasteltu. Naulalla leikkaaminen oli epätarkkaa lasileikkuriin verrattuna.

Lasileikkuri pysyy hyvässä kunnossa, kun sitä käytetään vain lasin leikkaamiseen, ja sitä säilytetään esimerkiksi petrolissa. Se pätee sekä kalliisiin että halpoihin lasileikkureihin.

Harjoittele lasileikkurin käyttöä

Lasileikkurin käyttäminen voi tuntua aluksi hankalalta, joten leikkaamista kannattaa harjoitella pienellä lasinpalalla. Lasi on yksi talon kovimmista materiaaleista, mutta sen leikkaaminen alkaa sujua nopeasti lasileikkurilla.

Lasileikkurin hinta

Lasileikkurien hinnat alkavat noin 3-4 eurosta, ja ne kestävät pitkään.

Markkinoilla on paljon erilaisia lasileikkureita. Esittelemme tässä tavallisimmat:

3 erilaista lasileikkuria

Tavallisessa lasileikkurissa on kuusi leikkauspyörää, jotka pyöritetään esiin, kun edellinen on kulunut. Halvimmat maksavat noin 4 euroa.

Lasileikkuri, jossa on timanttikärki. Erittäin kestävä, mutta tavallista vaikeampi käyttää aloittalijalle. Hinnat alkavat noin 40 eurosta.

Kovametallikärki, jonka nimiin jotkut ammattilaiset vannovat. Käyttö vaatii paljon harjoittelua. Hinnat alkaen 3 euroa.

Näin lasileikkuri toimii

Kaikki lasileikkurin toimivat samalla periaatteella. Lasileikkurissa on yleensä karkaistusta metallista tehty pyörä tai timantista tai kovametallista tehty kärki, joka naarmuttaa lasin pintaan katkaisu-uran. Ura tai naarmu heikentää lasia niin, että lasi katkeaa sen kohdalta. Lasileikkurin käyttämisessä pitää varmistaa, että naarmu on yhtenäinen ja ulottuu lasin reunasta reunaan. Muuten lasi voi katketa väärästä kohdasta.

Lasin leikkaamisessa kannattaa nähdä vaivaa ja siihen kannattaa käyttää laadukasta lasileikkuria, sillä väärästä kohdasta särkyvä lasi voi olla vaarallinen.

Lasileikkurin kärki kannattaa kastella tärpätissä tai petrolissa ennen leikkaamista. Kasteltu terä liikkuu kevyesti lasin pinnalla, ja petrooli vähentää kitkasta syntyvää lämpöä. Se helpottaa siistin ja suoran leikkauspinnan tekemistä.

Käytä lasileikkuria mosaiikkilaattojen kanssa

Lasimosaiikkilaattoja on helppo leikata lasileikkurilla. Mosaiikkilaattoja leikataan lasileikkurilla samalla tavalla kuin tavallista lasia.

Tavallisen lasin ja mosaiikin ero on se, ettei lasimosaiikki katkea yhtä helposti kuin tavallinen lasi. Siksi mosaiikkilaattojen katkaisemiseen tarvitaan pihdit.

Käytä työhanskoja, sillä laattojen reunat voivat olla erittäin teräviä.

Lasileikkuri on hyvä työkalu pienten mosaiikkilaattojen katkaisemiseen.

Lasileikkuri on hyvä työkalu pienten mosaiikkilaattojen katkaisemiseen.

Vinkkejä erilaisille laseille

Lasileikkurilla voi säästää paljon rahaa isossa projektissa kuten kasvihuoneen rakentamisessa. Nelikulmaiset ruudut on helppo leikata lasileikkurilla, mutta vinojen ruutujen leikkaaminen vaatii harjoitusta. Ellet ole harjaantunut lasileikkurin käyttäjä, vinot ruudut kannattaa tilata lasitusliikkeestä.

Turvalasia ei voi leikata lasileikkurilla. Turvalasissa on vahvoja lankoja, joiden leikkaamiseen tarvitaan erikoistyökaluja.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Käsityökalut