Fiksut kasvihuoneet ahtaisiin paikkoihin

Kasvihuone olisi mukava, mutta mitä voi tehdä, jos pihalla ei ole juuri lainkaan tilaa? Esittelemme yhden, kahden ja kolmen neliön kasvihuoneet.

Byg selv drivhus

Näillä ohjeilla kasvihuoneen rakentaminen sujuu helposti.

Yhden neliön kasvihuone

Kasvihuoneeseen mahtuu kaksi istutusmultasäkkiä.

Jos haluat kasvattaa kurkkusi ja tomaattisi itse, mutta sinulla ei ole isoa puutarhaa, ratkaisu on tässä. Alle neliömetrin kokoiseen, koristeelliseen kasvihuoneeseen mahtuu kaksi istutusmultasäkkiä.

RAKENNUSOHJEET: Alle yhden neliön kasvihuone

Kasvihuoneen rakenne on yksinkertainen. Sivut rakennetaan neljästä lähes samanlaisesta kehikosta, jotka kootaan yhteen neljän nurkkatolpan avulla. Kun seinärakenteet ovat valmiit, rakennetaan katto kahdesta kolmionmuotoisesta kehikosta. Ne tekevät kasvihuoneesta hienon ja epätavallisen näköisen.

Kahden neliön kasvihuone

Tässä kasvihuoneessa on reilusti tilaa niin vihanneksille, yrteille kuin kukillekin.

Tämän kasvihuoneen voi rakentaa seinää vasten. Sen rakentamiseen ei käytetä lainkaan lasia tai akryylilevyjä, sillä ikkunat ovat kirkasta, auringonkestävää muovia.

RAKENNUSOHJEET: Kahden neliön kasvihuone

Seinälle rakennettavassa kasvihuoneessa on yllättävän paljon tilaa paitsi kasveille, myös niiden viljelijälle. Sen sisällä voi jopa seisoa suorassa. Kahden neliön kasvihuone on helppo rakentaa, ja kaiken lisäksi se muistuttaa oikeaa kasvihuonessa eikä mitä tahansa laatikkoa.

Kolmen neliön kasvihuone

Kasvihuone ei vie paljon tilaa, vaikka siihen mahtuu tomaatti poikineen.

Tämä kasvihuone ei vie kovin paljon tilaa: Sen pinta-ala on vain 135 x 250 senttiä, mutta siihen mahtuu yllättävän paljon kasveja. Kasvihuoneeseen ei tarvitse päästä sisälle, vaan kasveja voi hoitaa kasvihuoneen molemmilta puolilta.

RAKENNUSOHJEET: Kolmen neliön kasvihuone

Voit rakentaa kasvihuoneen 3-4 päivässä. Aikaa menee oikeastaan vain niin kauan, kuin maali kuivuu. Osien kokoaminen kasvihuoneeksi onnistuu viikonlopun aikana.

Yksinkertainen rakenne takaa, ettei kasvihuone hallitse terassia tai puutarhaa liikaa. Muoviseinät varmistavat, ettei mitään suuria vahinkoja tapahdu, vaikka lapset pelaisivat jalkapalloa kasvihuoneen vieressä.

LISÄÄ INSPIRAATIOTA: Rakenna oma kasvihuoneesi

    Muut lukevat juuri nyt …