Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Säästä tilaa -kasvihuone seinustalle

Kasvit viihtyvät hyvin itse rakennetussa seinäkasvihuoneessa.

Seinäkasvihuone

Jos haaveilet itse kasvatetuista, herkullisista ja tuoreista tomaateista, seinää vasten rakennettu kasvihuone voisi sopia sinulle. Myös siinä tapauksessa, ettei sinulla ole isoa pihaa.

Seinäkasvihuone ei vie juurikaan tilaa, vaan pari metriä talon eteläseinältä riittää.

Rakenna itse puurunkoinen seinäkasvihuone

Tässä seinäkasvihuoneessa on kapea ja pitkä puurunko. Mitat on sovitettu kahden istutuslaatikon mukaan. Seinäkasvihuoneen katolla ja etuseinässä on lasiovet lämpötilan säätelemistä varten.

Seinäkasvihuone rakennetaan kahdesta sivuelementistä ja keskiosasta, pohjasta ja vinosta katosta. Pohja katetaan laudoilla, jotta istutuslaatikot eivät näy. Katon ja etuovet voi avata, mutta sivuikkunat ovat aina kiinni.

Sivuseinissä on vinotuet, ja myös niiden välissä on vakauttavat vinotuet.

Mittaa seinäkasvihuone tarkasti

Mittaamisessa, sahaamisessa ja puurungon kokoamisessa kannattaa olla huolellinen, jotta lasien asentaminen sujuu helposti.

Seinäkasvihuone ja vankat perustukset

On tärkeää, että seinäkasvihuoneella on vankat perustukset, joihin ei nouse kosteutta. Tiiviille ja suoralle pohjalle ladotut laatat sopivat tarkoitukseen erinomaisesti. Voit asentaa puurungon alle myös kaistaleen bitumia.

Lataa seinäkasvihuoneen rakennusohjeet

Tee se itse -seinäkasvihuone on hyvä lisä takapihalle ja sopiva projekti jokaiselle tee se itse -rakentajalle.

Lataa ohjeet ja noudata rakennusohjeita vaihe vaiheelta. Saat myös täydellisen materiaalilistan projektia varten. Seinäkasvihuoneen rakentaminen vie noin 3 päivää.