Kasvihuoneen rakentaminen

Ammattilainen näyttää nyt, miten kasvihuone kootaan. Useimmissa kasvihuoneissa on nykyään alumiinilistoista tehty runko.

Ne toimitetaan valmiina pakkauksina, ja ne on hyvin helppo koota. Kasvihuoneen perustukset voi rakentaa itsekin, mutta on helpompaa ostaa valmiit perustukset, jotka tarvitsee valaa vain nurkkien kohdalta.

Tällaiseen kasvihuoneeseen on myös saatavana teräksiset perustukset, jotka ovat hyvin tukevat ja helppo koota. Listat ruuvataan yhteen pakkauksessa olevilla pulteilla ja muttereilla. Ja sitten asennetaan neljä pientä jalkaa, jotka upotetaan betoniin, kun perustukset käännetään ympäri.

Sen jälkeen mitataan lävistäjä kulmasta kulmaan. Ja sitten kahden muun kulman väliltä.Jos mitat ovat yhtä suuret... perustukset ovat varmasti suorassa. Ja niiden on oltava suorassa tai muuten tulee ongelmia esim. kasvihuoneen ikkunoiden asentamisessa.

Nyt asetetaan neljä putkea valumuotiksi. Kaikki neljä kuoppaa kaivetaan routarajan alapuolelle. Toinen vaihtoehto on tehdä routasuojaus.ja jokaiseen pannaan putki. Sitten perustukset käännetään ympäri, ja niiden jalat pannaan putkiin.

Kehikko asetellaan kiilojen avulla, niin että se tulee täysin vaakasuoraan. On tarkkailtava koko ajan, että se tulee suoraan. Nyt putket voi täyttää kuivabetonilla.

Tässä pitää käyttää betonia, joka soveltuu parhaiten perustusten syvyyteen. Putket täytetään kokonaan, ja niihin lisätään suositeltu määrä vettä – sitä tarvitaan hyvin vähän. Noudata valmistajan ohjeita kuivumisajasta.

KATSO RAKENNUSOHJEET: Rakenna kasvihuone

Sen jälkeen kootaan kasvihuonelistat ja asetetaan ne paikalleen. Listat kootaan yksi sivu kerrallaan. Päädyt kootaan pakkauksessa olevilla kulmaheloilla ja ruuveilla. Sitten kootaan kahden avattavan ikkunan… ja oven reunalistat.

Työn helpottamiseksi ruuveja kannattaa öljytä hieman. Betoni on kuivunut, ja nyt sivut ja päädyt voi asentaa perustuksiin. Tähän asennustyöhön tarvitaan kaksi. Katonharja asennetaan paikalleen.

Päädyn yläreunassa olevia pultteja löysätään, niin että listoja voi siirtää hieman ja katonharja mahtuu paikalleen. Katon reunalistat asennetaan katonharjaan ja reunoihin.

Saranoidut kattolistat työnnetään haluttuun paikkaan katonharjaan. Sama tehdään toisen puolen ikkunalle. Lopuksi asennetaan ovi. Nyt kasvihuone on valmis lasilevyjen asentamista varten.

LUE LISÄÄ: Rakenna itse hieno kasvihuone seinustalle