Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Koottavat perustukset

Tulosta Tallenna artikkeli

Perustukset voi tehdä monella tavalla, mutta tämä on yksi helpoimmista. Pohja on kaivettu valmiiksi noin tulevien perustusten alle ja täytetty soralla tai kiviaineksella, niin että sen pinta tulee noin 30 cm perustusten alle.

Perustukset on myös routasuojattava tai kaivettava routarajan alle. Pohja tasoitetaan niin, että se on aivan vaakasuorassa. Perustusten reunaan asetetaan nyt L:n muotoiset reunaelementit. Elementit tulevat merkintöjen kohdalle.

Talon perustusten kohdalta niitä joutuu hieman sovittamaan. Elementit kiinnitetään lukituskappaleilla. Jos jokin elementti ei mahdu kokonaan, se mitataan ja leikataan sopivan kokoiseksi käsisahalla.

Elementti asetetaan paikalleen ja kiinnitetään kahdella lukituskappaleella. Kun kaikki elementit ovat paikallaan, ne kiinnitetään toisiinsa.

Sitten asetetaan ensimmäinen kerros EPS-muovia. Joissakin kohdissa levyjä voi joutua leikkaamaan. Myös talon perustuksia vasten tulee ohut EPS-muovilevy. Jotta levy tulisi tukevammin kiinni perustuksiin, siihen kiinnitetään muovinauloilla vielä yksi levy.

On tärkeää, että se tulee tiiviisti kiinni. Levy täytyy vain leikata sopivaksikatkoteräveitsellä. Sitten asetellaan seuraava kerros EPS-muovilevyjä. e asetetaan niin etteivät liitokset tule samaan kohtaan ja reunat tulevat noin 8 senttimetriä reunaelementtien päälle.

Ja kiinnitetään muovinauloilla. Sitten perustusten reunaan asetetaan ensimmäiset raudoitteet Rautoja taivutetaan niin, että ne sopivat. Ja sitten asennetaan välikappaleet. Sen jälkeen asetetaan raudoitusverkot.

Ne leikataan sopiviksi. Välikappaleet asetetaan paikalleen. Nyt elementeistä leikataan pois ne kohdat, joista kuistin elementit tuetaan seuravana päivänä valettaviin betoniperustuksiin. Perustukset on nyt valettu, ja sille voi ruveta rakentamaan kuistia valmiista elementeistä.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Video: Koottavat perustukset
Kokonaishinta: null purchase.price.currency
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 €.
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin