Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Näin vaihdat särkyneen lattialaatan

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Särkynyt lattialaatta on helppo vaihtaa uuteen oikeilla työkaluilla. Tärkeintä on poistaa särkynyt laatta varovasti, jotta viereiset laatat eivät kärsi. Sen jälkeen pohja siistitään ja uusi laatta liimataan paikalleen normaalisti.

Laatat: vaihda särkynyt lattialaatta

Johdanto

Yksikin särkynyt laatta voi pilata hyvän lattian, mutta sen takia ei kannata vaipua epätoivoon. Näytämme tässä jutussa, miten särkynyt lattialaatta vaihdetaan uuteen. Se on loppujen lopuksi aika helppoa, etenkin, jos olet säilyttänyt muutaman ylimääräisen laatan juuri tällaista tilannetta varten.

Toimitus suosittelee: Laatta-faktoja

Ole huolellinen

Särkynyt laatta ja vanha laattalaasti pitää poistaa tarkasti. Ole varovainen, jotta viereiset laatat eivät rikkoonnu työn tuoksinassa. Pohja pitää hioa täsmälleen oikealle korkeudelle, jotta uuden laatan pinta nousee samaan tasoon muun lattian kanssa. Varaa tarpeeksi aikaa vanhan laastin poistamiseen ja tarkista, että uusi laatta asettuu oikeaan korkoon. Ota huomioon, että uuden laatan alle tarvitaan laastia.

Tässä jutussa laatta poistetaan piikkausvasaralla, mutta tavallinen vasara ja talttapäämeisseli ajavan saman asian. Jos lattia on lämmitetty, muista sulkea lämmitys laastin kuivumisen ajaksi.

Kova isku särkee laatan

  • Lattialaatat eli klinkkerit ovat perus olemukseltaan erittäin kestäviä. Ne kestävät kovaa kulutusta ja väkeviä puhdistusaineita. Klinkkerin pinta voi kuitekin haljeta, jos sen päälle pudo-tetaan tarpeeksi painava ja terävä esine.
  • Klinkkerit halkeavat harvoin, mutta sitäkin tapahtuu. Silloin vika on yleensä laatoituksen alla. Laastia ei ole levitetty laatan joka puolelle, ja tyhjän päälle jäänyt osa on lohjennut painavan esineen iskusta.

Ohjeet

1

Poista sauma laatan ympäriltä. Käytä poistamiseen multicutteria ja kovametalli-segmenttiterää. Voit poistaa sauman myös kulmahiomakoneella ja ohuella laikalla.

2

Poista laatta piikkausvasaralla tai vasaralla ja talttapäämeisselillä. Varo, ettet osu vieressä oleviin laattoihin.

3

Poista vanha laatoituslaasti huolellisesti. Laastin voi poistaa piikkausvasaralla, kuten kuvassa, tai tavallisella talttapäämeisselillä ja vasaralla.

4

Kokeile, sopiiko uusi laatta reikään. Uusi laatta ei saa nousta muita laattoja ylemmäs. Ota huomioon, että laatan alle pitää mahtua laastia. Levitä koloon laastia ja paina laatta paikalleen.

5

Levitä saumalaasti muuraus kauhalla. Vetele sientä viistosti saumojen yli, jotta laasti painuu varmasti pohjaan asti. Liikuta sientä edestakaisin.

6

Merkite uusi laatta teipillä, jotta kukaan ei astu laatan päälle liian aikaisin. Laastin pitää saada kuivua rauhassa.

Materiaalit

Laatan vaihtamiseen tarvitaan nämä työkalut:

Video

TYÖKALUT: Näin käytät monitoimityökalua

Videolla esitellään työkalun kätevät toiminnot ja tarvikkeet, joilla voi sahata, veistää, lyhentää, jyrsiä ja hioa paikoissa, joihin muut työkalut eivät mahdu. Konetta voi käyttää muun muassa puun, muovin, metallin ja laattasaumojen kanssa.

TYÖKALUT: Näin käytät isoa poravasaraa

Poravasara on voimakas työkalu ja hyvä valinta moniin raskaisiin purkutöihin. Poravasaralla ja oikealla terällä voi tehdä roiloja seiniin ja irrottaa laatat kylpyhuoneen seinistä. Opettele käyttämään poravasaraa tältä videolta.

TEKNIIKAT: Laattojen saumaaminen

Työskentele nurkittain, jotta saumat täyttyvät siististi

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Korjaukset: Näin vaihdat särkyneen lattialaatan
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin