Lattianhiojan 5 pahinta virhettä

Säästät helposti satasia, kun hiot itse vanhan lautalattian. Vältä kuitenkin nämä viisi yleistä virhettä, jotta hauska harrastus ei kävisi kalliiksi.

1. Unohdat sulkea ovet ennen kuin aloitat hiontaurakan

Lattian hionta tuottaa valtavasti pölyä, eikä ovenkaan sulkeminen vielä riitä. Ovi ei ole riittävän tiivis, vaan päästää raoistaan pölyn muualle huoneistoon aina kaappeja ja pienimpiäkin sopukoita myöten. Sinetöi ovet vahvalla muovilla, mutta muista jättää itsellesi kulkutie. Kostutettu lakana pysäyttää pölyn tehokkaasti.

2. Et poista kaikkia vanhoja nauloja ja ruuveja lattiasta ennen hiontaa

Jos lattiasta törröttää yksikin aivan tavallinen naula, se silppuaa hiomapaperin pilalle. Nypi siis huolellisesti irti kaikki naulat ja kairaa ruuvit 2–3 mm:n syvyyteen lattian sisään.

3. Vuokraat hiontakoneet ennen kuin olet valmis aloittamaan työt

Samalla hetkellä, kun noudat laitteet konevuokraamosta, taksamittari alkaa käydä. Pidä siis huoli siitä, että voit aloittaa koneilla työt saman tien. Sen isäksi, että olet suojannut asunnon pölyltä ja poistanut lattiasta naulat, myös lautojen väliset saumat on puhdistettava perusteellisesti, jotta et hio niissä olevaa likaa kiinni lattiaan. Jos lattiassa on jäänteitä vanhasta kitistä tai liimasta, ne on ensin poistettava, etteivät ne tuki ja pilaa hiomapaperia.

4. Käytät lattianhiontaan sopimatonta hiomapaperia

Liian hienojakoisen hiomapaperin käyttäminen on erittäin yleinen virhe. Jos paperi on liian hienoa, työ vie paitsi tuhottomasti aikaa myös aivan liikaa rahaa, sillä konevuokrien lisäksi myös hiomapaperi maksaa melkoisesti. Karkeajakoisin paperi on tehokkainta, joten käytä sitä, kunnes lattia on täysin puhdas ja tasainen. Huolehdi siitä, että saat pois kaikki lakan ja maalin jäänteet sekä pinnan kolot ja epätasaisuudet. Vasta tämän jälkeen on aika poistaa karkeasta paperista syntyneet hiontajäljet, ja tähän tarvitaan hienojakoisempaa paperia, joka jättää vähemmän työstöjälkiä.

5. Unohdat nostaa hiomavalssin, kun konetta ei liikuteta

Jos valssi pyörii hetkenkin paikallaan lattian päällä, se kaivautuu syvemmälle lattiapintaan. Lattiaan syntyy hetkessä epätasaisia kohtia, ja pahimmassa tapauksessa joudut hiomaan koko lattian uudelleen.

Muut lukevat juuri nyt …