Näin häivytät naarmut ja kolot puulattiasta

Päivittäinen käyttö jättää jälkensä puulattiaan. Joskus kolot ja naarmut pistävät silmään niin pahasti, että niistä on päästävä eroon heti. Onneksi rauta- ja verkkokaupoissa on korjausmassoja, vahoja ja kyniä, joilla on helppo paikata kaikki jäljet silmänräpäyksessä.

Naarmujen ja kolojen kanssa ei ole pakko elää, sillä ne on helppo korjata.

Naarmujen ja kolojen kanssa ei ole pakko elää, sillä ne on helppo korjata.

ISOT VAURIOT

1. Ison kolon voi paikata kemiallisella puulla. Massa on vaaleankeltaista, joten lattia pitää maalata paikkaamisen jälkeen. Toinen vaihtoehto on sahata lauta poikki ja korvata se samanlaisella puulla.

2. Aloita siistimällä kolo taltalla. Reunoille ei saa jäädä irtotikkuja tai lahonnutta puuta. Imuroi kolo huolellisesti, jotta pohjalle ei jää mitään ylimääräistä.

3. Sekoita kemiallinen puu kovettimesta ja massasta. Purista putkiloista kaksi yhtä pitkää noroa ja sekoita ne toisiinsa muovilastalla. Käytä alustana levynpalaa, jonka voit heittää menemään.

4. Täytä kolo kemiallisella puulla muovilastan avulla. Painele massa kunnolla kolon pohjalle. Työskentele ripeästi, sillä massa alkaa kovettua 10 minuutissa. Sen jälkeen sitä ei voi enää käyttää.

5. Anna massan kovettua 10–15 minuutin ajan. Sen jälkeen sitä voi hioa kuin tavallista puuta. Imuroi pinta lopuksi. Jos johonkin on jäänyt koloja, täytä ne lisäämällä kemiallista puuta.

Vinkki: Kemiallinen puu

Kemiallinen puu on kätevää. Sitä on helppo sekoittaa, se kovettuu nopeasti ja sitä voi hioa samalla tavalla kuin tavallista puuta.

Kemiallista puuta kannattaa sekoittaa kerralla vain sen verran, että massan ehtii levittää 10 minuutissa. Sen jälkeen massa muuttuu rakeiseksi, ja se pitää heittää menemään.

Kemiallinen puu on muovituote, joten sen sahaamisessa ja hiomisessa kannattaa käyttää hengityssuojainta ja suojalaseja. Pinnat pitää puhdistaa tinnerillä, ennen kuin massa kovettuu.

LUE LISÄÄ: Näin käytät puunkorjausmassoja

SYVÄT NAARMUT

1. Syvät naarmut voi paikata pienillä vahapuikoilla. Verkkokaupoissa on laaja valikoima erivärisiä vahoja. Puhdista ja kuivaa korjattava kohta aluksi.

2. Levitä vahaa siksak-liikkeellä naarmun yli, kunnes se on täynnä. Jotkut vahat pitää sulattaa ja tiputtaa naarmun pohjalle pisaroina.

3. Kun vaha on kovettunut, kaavi liika vaha varovasti pois esimerkiksi partaterällä. Pyyhi pinta lopuksi kuivaksi väännetyllä rätillä.

PINTANAARMUT

1. Pienet pintanaarmut voi peittää korjauskynillä. Niitä myydään verkkokaupoissa yleensä kolmen tai kuuden kynän pakkauksissa.

2. Väritä naarmua, kunnes se häviää kokonaan. Voit käyttää korjaamiseen kahta eriväristä kynää, jos yhdenkään tussin sävy ei vastaa tarkasti laudan väriä.

3. Hiero korjattua kohtaa ja lattiaa kuivalla ja pehmeällä pyyhkeellä. Levitä päälle kerros öljyä tai lakkaa, jotta väri ei liukene, kun lattia pestään.

Kätevä tapa: Silitä kolo pois

Puulattiaan tulleen kolon voi yleensä korjata, jos puun kuidut eivät ole menneet poikki.

Tiputa koloon pari tippaa vettä, hiero se kunnolla puuhun kostealla kankaalla ja levitä kangas kolon päälle.

Silitä kangas sen jälkeen silitysraudalla. Käsittely kohottaa kuituja, ja kolo häviää kokonaan, kun käsittely toistetaan pari kertaa.

    Muut lukevat juuri nyt …