Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Lautalattia lämpimän betonin päälle

Perusteellinen remontointi tuottaa joskus ikäviäkin yllätyksiä, mutta yllättyä voi myös iloisesti. Uusia ratkaisuja etsittäessä eteen voi tulla myös täysin uusia materiaaleja ja vaihtoehtoja, jotka ratkaisevat ongelmat jopa luultua paremmin.

Näin kävi tällä kesämökillä, jonka tupaan päätettiin lopulta valaa uusi aluslattia, ennen kuin tilaan asennettiin uusi lautalattia. Lattia valettiin uudenlaisesta eristävästä betonista, joka koostuu pienistä, sementin yhteen sitomista styroksikuulista.

Tarkoituksena oli vain ehostaa vanha ponttilattia, mutta kun tilan poikki kulki muurahaisten polku, halusimme kaivaa syvemmälle. Lattiasta ei löytynyt muurahaispesää, mutta selvisi, että eristeet ja kannattimet olivat kostuneet.

Ne nostettiin ylös, jolloin jäljelle jäi vain ohut ja halkeillut betonialusta. Jos se uusittaisiin samaan tapaan, ongelmat palaisivat. Ratkaisimme asian uudenlaisella EPSbetonilla, joka oikaisee pohjan, muodostaa vankan alustan ja eristää kosteudelta ja kylmyydeltä. Tähän materiaaliin kannattaa tutustua lähemmin.