Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Betonilattian tasoittaminen

Tulosta Tallenna artikkeli

Betonilattian pitää olla täysin suora, ennen kuin sen voi laatoittaa. Muuten laatat eivät asetu suoraan ja tukevasti. Lattia oikaistaan itsetasoittuvalla oikaisutasoitteella. Jos lattiassa on syviä painaumia, ne pitää tasoittaa aluksi karkeammalla laastilla.

Betonilattian tasoittaminen

TASOITTAMINEN: Massaa sanotaan itsetasoittuvaksi, mutta sitä pitää auttaa oikeaan suuntaan esimerkiksi laastikammalla.

NÄIN TASOITAT ISOT PAINAUMAT

1. Laajat painaumat ja kohoumat pitää tasoittaa ennen oikaisutasoitteen levittämistä. Pese lattia, etsi kohoumat vatupassin avulla ja merkitse niiden ääriviivat.

2. Hio kohoumat kulmahiomakoneella ja timanttikuppilaikalla. Hiomisesta tulee paljon pölyä, joten käytä hengityssuojainta ja suojalaseja. Eristä huone muusta talosta ennen hiomista.

3. Pohjusta lattia. Tartuntapohjuste varmistaa, että tasoite tarttuu kiinni lattiaan ja estää massaa kuivumasta liian nopeasti. Sekoita pohjuste ohjeen mukaan ja levitä se lattiaan harjalla.

4. Merkitse painaumien kohdat lattiaan. Voit käyttää vatupassia painaumien etsimiseen. Piirrä lattiaan selkeät ääriviivat tussilla.

5. Täytä painaumat tasoitteella, jota voi levittää paksuksi kerrokseksi. (esimerkiksi nopeasti tasoittuva Kiilto Maxrapid). Tasoita massa huolellisesti, jotta lattiaan ei tule uusia kohoumia.

NIKSI: ”Hiomalaatta”

Timanttikuppilaikkojen hinnat alkavat noin 15 eurosta, mutta pienet epätasaisuudet voi tasoittaa myös ilman laikkaa. Tavallinen betonilaatta riittää pienten kohoumien hiomiseen.

NÄIN TASOITAT LATTIAN

1. Levitä pohjustetta joka puolelle lattiaa. Pohjuste varmistaa, että tasoite tarttuu lattiaan kunnolla ja estää tasoitetta kuivumasta liian nopeasti.

2. Sekoita tasoite. Kaada paljuun vettä ja lisää tasoitetta ohjeen mukaan. Sekoita tasoite voimakkaalla porakoneella, jotta massaan ei jää paakkuja.

3. Kaada valmiiksi sekoitettu massa lattialle sopivina erinä. Ellei tasoite leviä helposti, se on liian paksua. Lisää massaan tarvittaessa vettä.

4. Tasoitetta sanotaan itsetasoittuvaksi, mutta sitä pitää auttaa oikeaan suuntaan esimerkiksi laastikammalla. Anna tasoitteen kuivua vuorokauden.

5. Myös itsetasoittuvaan tasoitteeseen jää usein pieniä epätasaisuuksia. Ne voi hioa nopeasti pois kulmahiomakoneella ja kuppilaikalla.

6. Pohjusta lattia uudelleen ennen laatoittamista, jotta alusta ei ime laastissa olevaa nestettä. Laatat eivät tartu kunnolla kiinni, jos laasti kuivuu liian nopeasti.

Kätevä niksi: Merkitse oikea korko ruuveilla

Pinnan tasoittamisessa kannattaa käyttää apuna korkomerkkejä. Ellei lattiassa ole lämmitysjohtoja tai -letkuja, voit käyttää apuna ruuveja. Väännä ruuvit niin syvälle, että niiden kannat jäävät valmiin pinnan tasolle. Sen jälkeen tasoite on helppo levittää siten, että se peittää juuri ja juuri ruuvien kannat.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Betonilattian tasoittaminen
Kokonaishinta: null purchase.price.currency
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin