Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Betonilattian tasoittaminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Betonilattian pitää olla täysin suora, ennen kuin sen voi laatoittaa. Muuten laatat eivät asetu suoraan ja tukevasti. Lattia oikaistaan itsetasoittuvalla oikaisutasoitteella. Jos lattiassa on syviä painaumia, ne pitää tasoittaa aluksi karkeammalla laastilla.

Betonilattian tasoitus

TASOITTAMINEN: Massaa sanotaan itsetasoittuvaksi, mutta sitä pitää auttaa oikeaan suuntaan esimerkiksi laastikammalla.

NÄIN TASOITAT ISOT PAINAUMAT

Kohoumien etsiminen vatupassin avulla ennen betonilattian tasoitusta

1. Laajat painaumat ja kohoumat pitää tasoittaa ennen oikaisutasoitteen levittämistä. Pese lattia, etsi kohoumat vatupassin avulla ja merkitse niiden ääriviivat.

Lattian hiominen ennen betonilattian tasoitusta

2. Hio kohoumat kulmahiomakoneella ja timanttikuppilaikalla. Hiomisesta tulee paljon pölyä, joten käytä hengityssuojainta ja suojalaseja. Eristä huone muusta talosta ennen hiomista.

Lattian pohjustaminen ennen betonilattian tasoitusta

3. Pohjusta lattia. Tartuntapohjuste varmistaa, että tasoite tarttuu kiinni lattiaan ja estää massaa kuivumasta liian nopeasti. Sekoita pohjuste ohjeen mukaan ja levitä se lattiaan harjalla.

Painaumien merkitseminen enneen betonilattian tasoitusta

4. Merkitse painaumien kohdat lattiaan. Voit käyttää vatupassia painaumien etsimiseen. Piirrä lattiaan selkeät ääriviivat tussilla.

Painaumien täyttäminen tasotteella betonilattian tasoituksessa

5. Täytä painaumat tasoitteella, jota voi levittää paksuksi kerrokseksi. (esimerkiksi nopeasti tasoittuva Kiilto Maxrapid). Tasoita massa huolellisesti, jotta lattiaan ei tule uusia kohoumia.

NIKSI: ”Hiomalaatta”

Timanttikuppilaikkojen hinnat alkavat noin 15 eurosta, mutta pienet epätasaisuudet voi tasoittaa myös ilman laikkaa. Tavallinen betonilaatta riittää pienten kohoumien hiomiseen.

NÄIN TASOITAT LATTIAN

Pohjusteen levittäminen betonilattian tasoitusta varten

1. Levitä pohjustetta joka puolelle lattiaa. Pohjuste varmistaa, että tasoite tarttuu lattiaan kunnolla ja estää tasoitetta kuivumasta liian nopeasti.

Tasoitteen sekoittaminen betonilattian tasoitusta varten

2. Sekoita tasoite. Kaada paljuun vettä ja lisää tasoitetta ohjeen mukaan. Sekoita tasoite voimakkaalla porakoneella, jotta massaan ei jää paakkuja.

Massaa levitetään lattialle sopivina erinä betonilattian tasoituksessa

3. Kaada valmiiksi sekoitettu massa lattialle sopivina erinä. Ellei tasoite leviä helposti, se on liian paksua. Lisää massaan tarvittaessa vettä.

Tasoite tasoitetaan laastikamalla betonilattian tasoituksessa

4. Tasoitetta sanotaan itsetasoittuvaksi, mutta sitä pitää auttaa oikeaan suuntaan esimerkiksi laastikammalla. Anna tasoitteen kuivua vuorokauden.

Pienet epätasaisuudet hiotaan pois betonilattian tasoituksessa

5. Myös itsetasoittuvaan tasoitteeseen jää usein pieniä epätasaisuuksia. Ne voi hioa nopeasti pois kulmahiomakoneella ja kuppilaikalla.

Lattian pohjustaminen betonilattian tasoitusta varten

6. Pohjusta lattia uudelleen ennen laatoittamista, jotta alusta ei ime laastissa olevaa nestettä. Laatat eivät tartu kunnolla kiinni, jos laasti kuivuu liian nopeasti.

Kätevä niksi: Merkitse oikea korko ruuveilla

Pinnan tasoittamisessa kannattaa käyttää apuna korkomerkkejä. Ellei lattiassa ole lämmitysjohtoja tai -letkuja, voit käyttää apuna ruuveja. Väännä ruuvit niin syvälle, että niiden kannat jäävät valmiin pinnan tasolle. Sen jälkeen tasoite on helppo levittää siten, että se peittää juuri ja juuri ruuvien kannat.

Oikean koron merkkaaminen ruuveilla betonilattian tasoituksessa piirustus
Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin