Kestävä lattia epoksimaalilla

Jos haluat todella vahvan maalatun lattian, valitse epoksimaali. Se kestää on äärimmäisen kestävä ja lisäksi helposti pestävä. Epoksimaalilla saat helppohoitoisen lattian, joka kestää käyttöä vuosikausia.

Epoksimaalia lattiaan

Ainesosien sekoittamisen jälkeen maali tulee käyttää noin kahden tunnin kuluessa.

Epoksimaalia käytettiin aikaisemmin enimmäkseen tehtaiden ja verstaiden lattioihin, sillä se kestää kovaa kuormitusta ja kulutusta, ja sen pinta on hyvin helppo pitää puhtaana. Lattioiden maalaaminen epoksimaalilla kannattaa usein myös kotioloissa: sen lisäksi, että epoksimaalipinta on luja ja helppohoitoinen, myös maalien värivalikoima on laajentunut niin, että värikartalta löytyy varmasti sisustukseen sopiva vaihtoehto.

LUE LISÄÄ: Helppo terrazzolattia

Mitä epoksimaali on?

Epoksimaali sisältää kaksi osaa: maalin eli ns. epoksihartsin ja kovetteen. Osat sekoitetaan keskenään juuri ennen kuin ryhdytään maalaamaan. Kemiallinen reaktio tekee materiaalista jäykkää ja äärimmäisen lujaa, kun maalin kaksi osaa kovettuvat. Epoksimaali on tarkoitettu vain sisäkäyttöön, sillä UV-säteet voivat hajottaa muutoin kiinteän maalipinnan.

Lattiaepoksimaali maksaa noin 30 €/l ja litralla maalaa noin 5-7 m2. Maali on siis jonkin verran kalliimpaa kuin muut lattiamaalit, mutta toisaalta tuloksena on lattia, joka myös kestää muita pidempään.

Toimitus suosittelee: FAKTA: Onko epoksimaali vaarallista?

Näin maalaat epoksimaalilla

1. Alustan tulee olla kunnossa: Alustan pitää olla kuiva, puhdas ja rasvaton, jotta maali kiinnittyy kunnolla. Kiiltävät pinnat hiotaan kevyesti, betoniset timanttihiomalaikalla, puiset hiomapaperilla. Huokoiset pinnat käsitellään epoksille tarkoitetulla pohjusteella. Halkeamat täytetään epoksitasoitteella, joka sopii yhteen erikoismaalin kanssa.

2. Sekoita huolellisesti: Epoksimaali sisältää maali- ja koveteosan, jotka sekoitetaan tarkassa mittasuhteessa toisiinsa maalin kovettumiseksi. Sekoita epoksimaali huolellisesti reunoja myöten porakoneen vispilällä pientä nopeutta käyttäen. Sekoita vain tarvitsemasi määrä.

3.Työskentele ripeästi: Kun maali on sekoitettu, maalausaikaa on yleensä vain kaksi tuntia. Alustan lämpötilan tulee olla vähintään 15 °, jotta maali kovettuu. Levitä lyhytnukkaisella telalla. Työskentele märkää märälle -periaatteen mukaan, jotta pintaan ei tule sävyeroja. Ylensä maalikertoja tarvitaan kaksi. Varmista hyvä tuuletus.

Lue lisää: 5 hyvää syytä maalata puulattia

VERSTAS on mainio kohde epoksimaalille, koska maalin avulla lattiasta saadaan erilaisia kemikaaleja ja öljy- ja tärpättipohjaisia maaleja kestävä. Pelkkä pintojen pyyhkäisy riittää, eikä puhdistuksesta jää jälkiä tai uria.

KEITTIÖ on ahkerassa käytössä, ja jos sen lattia halutaan maalata, kannattaa valita erityisen hyvin kulutusta kestävä maali. Epoksi on paras valinta riippumatta siitä, onko lattia betonia vai puuta.

OLOHUONEESEEN epoksimaalattu lattia sopii hyvin. Useimmat kohdat joutuvat vain vähälle kulutukselle, mutta kulkureitit ja ruokapöydän ympäristö kuormittuvat paljon. Voit maalata myös kylpyhuoneen epoksilla – suoraan suihkutilan kiviseinän vesieristyksen päälle. Jos sekoitat lattiamaaliin kvartsia, saat lattiasta liukumattoman.

Näin suojaat Itsesi

Epoksimaali on vesiohenteista, eikä sisällä vaarallisia liuotusaineita. Siitä ei haihdu vaarallisia höyryjä, mutta on tärkeää, että suojaat ihosi, kun työskentelet sekoitetulla epoksimaalilla, sillä iholle joutunut epoksi voi aiheuttaa allergisen reaktion. Käytä siis hansikkaita!

Käytä aina erityisesti epoksitöihin hyväksyttyjä hansikkaita, suojalaseja tai kasvosuojusta ja maalarin suojapukua. Jos saat maalia päällesi, voit pestä sen pois vedellä ja saippualla.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Maalit