Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kestävä lattia epoksimaalilla

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos haluat todella vahvan maalatun lattian, valitse epoksimaali. Se kestää on äärimmäisen kestävä ja lisäksi helposti pestävä. Epoksimaalilla saat helppohoitoisen lattian, joka kestää käyttöä vuosikausia.

Epoksilattia: Kestävä lattia epoksimaalilla

Ainesosien sekoittamisen jälkeen maali tulee käyttää noin kahden tunnin kuluessa.

Epoksimaalia käytettiin aikaisemmin enimmäkseen tehtaiden ja verstaiden lattioihin, sillä se kestää kovaa kuormitusta ja kulutusta, ja sen pinta on hyvin helppo pitää puhtaana. Lattioiden maalaaminen epoksimaalilla kannattaa usein myös kotioloissa: sen lisäksi, että poksimaalipinta on luja ja helppohoitoinen, myös maalien värivalikoima on laajentunut niin, että värikartalta löytyy varmasti sisustukseen sopiva vaihtoehto.

LUE LISÄÄ: Helppo terrazzolattia

Mitä epoksimaali on?

Epoksimaali sisältää kaksi osaa: maalin eli ns. epoksihartsin ja kovetteen. Osat sekoitetaan keskenään juuri ennen kuin ryhdytään maalaamaan. Kemiallinen reaktio tekee materaalista jäykkää ja äärimmäisen lujaa, kun maalin kaksi osaa kovettuvat. Epoksimaali on tarkoitettu vain sisäkäyttöön, sillä UV-säteet voivat hajottaa muutoin kiinteän maalipinnan.

Lattiaepoksimaali maksaa noin 30 €/l ja litralla maalaa noin 5-7 m2. Maali on siis jonkin verran kalliimpaa kuin muut lattiamaalit, mutta toisaalta tuloksena on lattia, joka myös kestää muita pidempään.

Toimitus suosittelee: FAKTA: Onko epoksimaali vaarallista?

Näin maalaat epoksimaalilla

1. Alustan tulee olla kunnossa: Alustan pitää olla kuiva, puhdas ja rasvaton, jotta maali kiinnittyy kunnolla. Kiiltävät pinnat hiotaan kevyesti, betoniset timanttihiomalaikalla, puiset hiomapaperilla. Huokoiset pinnat käsitellään epoksille tarkoitetulla pohjusteella. Halkeamat täytetään epoksitasoitteella, joka sopii yhteen erikoismaalin kanssa.

2. Sekoita huolellisesti: Epoksimaali sisältää maali- ja koveteosan, jotka sekoitetaan tarkassa mittasuhteessa toisiinsa maalin kovettumiseksi. Sekoita epoksimaali huolellisesti reunoja myöten porakoneen vispilällä pientä nopeutta käyttäen. Sekoita vain tarvitsemasi määrä.

3.Työskentele ripeästi: Kun maali on sekoitettu, maalausaikaa on yleensä vain kaksi tuntia. Alustan lämpötilan tulee olla vähintään 15 °, jotta maali kovettuu. Levitä lyhytnukkaisella telalla. Työskentele märkää märälle -periaatteen mukaan, jotta pintaan ei tule sävyeroja. Ylensä maalikertoja tarvitaan kaksi. Varmista hyvä tuuletus.

Lue lisää: 5 hyvää syytä maalata puulattia

Epoksilattia: Verstas

VERSTAS on mainio kohde epoksimaalille, koska maalin avulla lattiasta saadaan erilaisia kemikaaleja ja öljy- ja tärpättipohjaisia maaleja kestävä. Pelkkä pintojen pyyhkäisy riittää, eikä puhdistuksesta jää jälkiä tai uria.

Epoksilattia: Kettiö

KEITTIÖ on ahkerassa käytössä, ja jos sen lattia halutaan maalata, kannattaa valita erityisen hyvin kulutusta kestävä maali. Epoksi on paras valinta riippumatta siitä, onko lattia betonia vai puuta.

Epoksilattia: Olohuoneeseen

OLOHUONEESEEN epoksimaalattu lattia sopii hyvin. Useimmat kohdat joutuvat vain vähälle kulutukselle, mutta kulkureitit ja ruokapöydän ympäristö kuormittuvat paljon. Voit maalata myös kylpyhuoneen epoksilla – suoraan suihkutilan kiviseinän vesieristyksen päälle. Jos sekoitat lattiamaaliin kvartsia, saat lattiasta liukumattoman.

Näin suojaat Itsesi

Epoksimaali on vesiohenteista, eikä sisällä vaarallisia liuotusaineita. Siitä ei haihdu vaarallisia höyryjä, mutta on tärkeää, että suojaat ihosi, kun työskentelet sekoitetulla epoksimaalilla, sillä iholle joutunut epoksi voi aiheuttaa allergisen reaktion. Käytä siis hansikkaita!

Käytä aina erityisesti epoksitöihin hyväksyttyjä hansikkaita, suojalaseja tai kasvosuojusta ja maalarin suojapukua. Jos saat maalia päällesi, voit pestä sen pois vedellä ja saippualla.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
null: Kestävä lattia epoksimaalilla
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin