Linoleumlattiat

Linoleum eli korkki on kulutusta kestävä materiaali, joka on helppo pitää kunnossa. Siksi linoleum on suosittu keittiön lattiamateriaali keittiön lattiaan. Näytämme, mitä korkkilattian tekemisessä pitää ottaa huomioon.

  Korkkilattia keittiöön – erinomainen valinta

  Keittiön lattian pitää olla vahva, kestävä ja helposti puhdistettava. Korkkilattia täyttää kaikki vaatimukset. Korkin pinta kestää kulutusta, ja korkkimatto vaimentaa melua. Korkkilattia on lisäksi halpa vaihtoehto muihin lattiamateriaaleihin verrattuna. Keittiön korkkilattia ei maksa paljon mutta kestää pitkään.

  Miten korkkilattia asennetaan?

  Korkkilattian voi tehdä pitkistä matoista tai kätevistä laatoista, jotka pontataan kiinni toisinsa. Korkkilattian alustan pitää olla tasainen. Pohja saa kallistua korkeintaan yhden millin metrin matkalla. Laatat on helppo asentaa esimerkiksi puukuitulevyjen päälle.

  LUE LISÄÄ: Korkkilaattojen asennusohje

  Keittiön korkkilattian voi asentaa suoraan lautojen tai laattojen päälle

  Korkkilattia on helppo asentaa vanhan laatta- tai lautalattian päälle. Korkkilattian asentaminen ei ole vaikeaa, eikä se vaadi paljon pohjatöitä. Varmista, että lattia on puhdas, ennen kuin aloitat laattojen asentamisen.

  Paljon erilaisia kuvioita

  Keittiön korkkilattiassa voi olla erilaisia värejä ja kuvioita. Lattiasta voi tehdä ainutlaatuisen käyttämällä epätavallista kuosia. Perinteinen keittiön korkkilattia on ruutukuvioinen tai yksivärinen.

  Linoleumia pöytään

  Korkkia eli linoleumia voi käyttää muuhunkin kuin lattiaan. Kalustelinoleumilla voi pinnoittaa esimerkiksi pöytiä. Linoleumin pinta on kestävä ja helppo pitää puhtaana.