Puulattiat

Hyvä puulattia kestää melkein ikuisesti, mutta joutuu ajan kuluessa kovalle koetukselle. Näytämme näillä sivuilla, miten teet itse puulattian ja miten korjaat vaurioituneen puulattian.

  Tee puulattia, joka kestää

  Puulattiat ovat näyttäviä, kestäviä ja luonnollisia. Puulattia pitää rakentaa oikein, jotta se kestää pitkään. Puulattian tekeminen ei ole vaikeaa, mutta lattian pohja pitää rakentaa huolellisesti, sillä muuten lattiasta ei tule tukeva. Pohjan voi rakentaa monella eri tavalla. Voit lukea niistä lisää tältä sivulta.

  LUE LIS Ä: Uusi puulattia alusta asti

  Korjaa särkynyt puulattia

  Puu on kova ja kestävä materiaali, mutta siihen tulee helposti koloja ja naarmuja. Onneksi puu on elävä materiaali, joten pikkuviat on suhteellisen helppo korjata. Isojen reikien ja kosteusvaurioiden korjaaminen on vaikeampaa, mutta sekin on mahdollista.

  LUE LIS Ä: Näin korjaat puulattian

  Korjaa nariseva puulattia

  Puulattian narina on yksi ärsyttävimmistä äänistä, joita voi kuvitella. Onneksi narille voi tehdä jotain. Narina johtuu siitä, että puu ja naulat liikkuvat. Narina loppuu, kun laudat kiinnitetään uudestaan.

  LUE LIS Ä: Lopeta lattian narina

  Hio puulattia varovasti

  Vanhan ja kuluneen puulattian voi korjata hiomalla. Työhön kannattaa vuokrata lattianhiomakone. Konetta pitää käyttää varovasti, sillä se voi rouhaista lattiaan syvään kolon.

  LUE LISÄÄ: Lattian hiominen - 5 pahinta virhettä lautalattian hiomisessa

  Tee ylellinen puulattia

  Kalanruotoparketti näyttää todella hyvältä, mutta sen tekeminen on erittäin vaikeaa. Kuvion pitää onnistua täydellisesti, sillä pienetkin virheet näkyvät selvästi. Perinteinen kalanruotoparketti liimataan kiinni alustaan, mutta nykyään markkinoilla on myös ponttilautoja, joiden asentaminen on helppoa.

  LUE LIS Ä: Näin - kalanruotoparketin asentaminen

  KATSO VIDEO: Näin rakennat puulattian

  Lattialämmitys puulattiaan

  Lattialämmitys tuntuu mukavalta, ja lattialämmityksen voi asentaa myös puulattiaan. Lattiaan pitää asentaa lämmönluovutuslevyt, jotta lämpö jakautuu tasaisesti. Lattialämmitysletkut voi asentaa itse, mutta järjestelmien myyjät kehottavat jättämään työt ammattilaisille.

  LUE LIS Ä: Lattialämmitys puulattiaan – tehokas ratkaisu

  Sivu 1 / 3