Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Katettu terassi

Katetulla terassilla ei tarvitse kantaa huolta kosteudesta tai sadekuuroista. Lue ohjeet ja ideat katetun terassin rakentamiseen.

Kaikki jutut katetuista terasseista

Rakenna katettu terassi itse

Kuinka katettu terassi rakennetaan? Vastauksen löydät tältä sivulta: olemme keränneet runsaasti ohjeita, joiden avulla rakennetaan puinen, katettu terassi. Valitsetpa minkä tahansa puurakenteen, saat selkeät vaiheittaiset ohjeet, joilla sahaat tolpat, ruoteet ja tukirakenteet oikeisiin mittoihinsa sekä kokoat kehikon – ja kuinka asennat itse katteen siten, että se kestää sadetta, lunta ja tuulta sekä viettää oikeassa kulmassa poispäin talosta. Seuraa täältä löytyviä rakennusohjeita. Näin varmistat, että rakentamasi katettu terassi on tukeva ja kestävä.

Katettu terassi tarvitsee tolpat

Valitsitpa materiaaliksi siperiankuusen tai edullisen painekyllästetyn männyn, näillä ohjeilla syntyy hyvännäköinen ja tukeva katettu terassi.

Terassin koko määrää, kuinka monen tolpan varaan kate on syytä tukea. Voit halutessasi valaa tolpat maahan kaivettuihin kuoppiin. Näin rakenteesta tulee tukeva. Jos kiinnität tolpat tolppakenkien avulla, muista jäykistää rakennetta esimerkiksi asentamalla tolppien ja kattopalkkien väliin vinotuet. Katso artikkelistamme työohjeet, jotka opastavat, kuinka katettu terassi rakennetaan.

Millä katettu terassi katetaan?

Vain raha, mielikuvitus ja kunnianhimo ovat rajana valittaessa materiaalia, jolla katettu terassi olisi parasta kattaa. Trapetsilevyt ovat edullinen ja yleinen vaihtoehto. Jos haluat, että sinitaivas näkyy esteettömästi terassille, lasikatto on ehkä paras valinta. Varteenotettava ehdokas on niinikään läpinäkyvistä PC-levyistä (polykarbonaatista) koostuva kate – toisin kuin lasia, PC-levyjä on helppo työstää. Niitä on myös helppo huoltaa, koska ne puhdistuvat itsestään sadeveden valuessa talon katolta terassin katteen päälle ja siitä maahan.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin