Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Lasikatto terassille

Lasi on hyvä ja kätevä materiaali esimerkiksi terassin katoksi. Näytämme, miten voit tehdä lasista terassin katon.

Terassin katteen rakentamisessa pitää käyttää oikeita materiaaleja. Markkinoilla on lukemattomia erilaisia katelevyjä, joilla on kaikilla omat hyötynsä ja haittansa. Muovilevyt muuttuvat auringon valossa rumiksi, ja levät viihtyvät niiden pinnalla. Sen vuoksi katto pitää pestä ajoittain.

Huoleton lasikatto

Lasikatto on hyvä, tyylikäs ja huoleton vaihtoehto. Lasikatto voi toki mennä rikki esimerkiksi, jos sen päälle putoaa iso oksa. Terassin kattoon käytetään kuitenkin paksua, pinnoitettua lasia, joka kestää kovaa rasitusta.

Varo lunta

Lasikaton rakentamisessa pitää ottaa huomioon, että lumi voi kasaantua isoksi kinokseksi lasin päälle. Lasin ja sen alla olevan puurakenteen pitää kestää paksun lumikerroksen paino. Pyydä ammattilaista laskemaan, kuinka vahvat lasit ja rakenteet lumikuormalle tarvitaan.

Tee terassille tyylikäs lasikatto

Lasi on siisti ja tyylikäs materiaali, joten myös katon rakenteiden pitää näyttää kevyiltä. Tässä rakenteet tehtiin yhteen liimatuista mäntylaudoista, joista tehtiin tyylikkäitä kaaria. Kevyt vaikutelma sopii hyvin lasikatolle.

Puuliitokset ovat piste iin päälle

Katto rakennettiin puuliitoksilla, jotka kestävät yhtä hyvin kuin ruuvit, mutta näyttävät paljon tyylikkäämmiltä ja sopivat hyvin terassin lasikatolle. Puuliitosten tekeminen ei ole aivan helppoa, mutta pienen harjoittelun jälkeen kestävien liitosten teko onnistuu.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Siistit puuliitokset ilman rautoja

Täydelliset rakennusohjeet: Lasikatto terassille

Lataa artikkeli ja lasikaton vaiheittaiset rakennusohjeet. Ohjeissa kerrotaan, miten Tee Itsen asiantuntijat tekevät katolle tyylikkään ja kestävän rakenteen.

Lue juttu myös siinä tapauksessa, että et aio rakentaa lasikattoa. Jutussa kerrotaan, miten liimapuupalkki taivutetaan, miten puuhun tehdään perinteiset ja kestävät puusepänliitokset.