3 kirkasta muovivalokatetta

Valokatteiden valmistajat suosittevat terasseille ja katoksiin helmenvalkoisia levyjä, jotta valo ei tuntuisi liian kovalta. Se on ärsyttävää, sillä kirkkaassa valossa on usein mukavampi olla.

Läpinäkyvän eli kirkkaan valokatteen läpi pääsee valoa myös talon sisälle, jos valokate on terassilla olohuoneen jatkeena. Sen sijaan helmenvalkoinen valokate himmentää auringonvaloa ja tekee talosta hämärän tuntuisen.

Esittelemme 3 suosittua kirkasta muovivalokatetta:

1. SUNGLAZE (PLASTMO)

Kirkas valokate antaa lisää valoa: Sunglaze (Plastimo)

Muoviset valokatteet voivat näyttää lasilta.

SunGlaze-valokatteet ovat neljä milliä paksuja muovilevyjä, jotka muistuttavat erehdyttävästi lasia. Levyt on tehty erittäin vahvasta polykarbonaatista. Levyn pinnalla on vahvistava uv-suodatinkalvo, joka suojaa muovia auringon säteiltä.

Levyt ovat 60 senttiä leveitä, ja niiden reunoissa on pienet taitteet, joiden avulla levyt kiinnitetään asennuslistoihin. Levyt voi periaatteessa kiinnittää teräsrunkoon, mutta puuruoteisiin asentaminen on helpompaa.

Kaupoissa on eripituisia valokatelevyjä, joita voi sahata pienihampaisella sirkkelillä tai käsisahalla.

Hinta:

58,5x300-senttinen levy maksaa noin 150 euroa.

Asennus:

Levyt asennetaan alumiinista tehtyihin asennus- listoihin, jotka on ruuvattu kiinni alla oleviin ruoteisiin. Valokatelevyn kummassakin reunassa on pieni taite, joka painetaan kiinni alumiinilistaan. Kun levyt ovat paikoillaan, sauman päälle ruuvataan päällyslista, joka pitää levyt aloillaan. Päällyslistan asennusruuvit suojataan lopuksi peitelistalla.

Levyjen reunojen pitää yltää 10 milliä alumiinilistojen alle, sillä ne supistuvat pakkasella. Alumiinilistojen päihin asennetaan lopuksi tulpat, jotta listojen alle ei pääse roskia ja likaa.

Valokatelevyn kummallakin puolella on suojaava kalvo. Alapuolella oleva kalvo poistetaan ennen asentamista ja yläpuolella oleva kalvo alumiinilistojen asentamisen jälkeen. Älä kävele valokatteen päällä suojakalvon irrottamisen jälkeen, jotta levyihin ei tule naarmuja.

Sunglaze: Asennus

Jokaiseen liitokseen asennettavat päällyslistat pitävät valokatteet paikoillaan

2. FASTLOCK UNI (ICOPAL)

Fastlock-levyt on tehty polykarbonaatista, joka on vahva ja kaikenlaista säätä kestävä muovityyppi. Yksikerroksiset valokatelevyt eivät eristä lämpöä, joten ne sopivat paremmin autokatoksiin ja vajoihin kuin terassille. Levyt ovat vain 20 senttiä leveitä. Kaupoissa myytävät levyt ovat vakiomittaisia, mutta levyjä voi tilata myös tietyn pituisina. Levyt voi kiinnittää sekä puuruoteisiin että teräsrankoihin.

Kapeiden levyjen erikoisuus on, että ne taipuvat kaarevien teräsrankojen muotoon. Levyjä voi leikata pienihampaisella sahalla tai kulmahiomakoneella.

Hinta:

20x300 sentin kokoinen levy maksaa noin 40 euroa.

Asennus:

Fastlock-levyjä ei kiinnitetä ruuvaamalla, sillä levyn kummassakin reunassa on putkea muistuttava taite. Toinen taite on hieman toista isompi, joten ne napsahtavat kiinni toisiinsa.

Putkisaumat pitävät levyt varmasti yhdessä ja rakenteen täysin vesitiiviinä. Levyjen asentaminen voi olla hankalaa, sillä putkisaumassa on paljon kitkaa. Levyt napsahtavat kuitenkin helposti kiinni toisiinsa, kun reunat voidellaan ruokaöljyllä.

Katon voi kiinnittää ruoteisiin monella tavalla. Muovikiinnikkeet asennetaan alemman levyn alle. Valokatteen reunoille asennettavat sivukiinnikkeet estävät tuulta repimistä levyä irti ruoteista.

Fastlock uni (icopal): Asennus

Levyt lukittuvat paikoilleen, kun putkisaumat napsautetaan yhteen.

Fastlock uni (icopal): AsennusFastlock uni (icopal): Asennus

Muovikiinnike asennetaan alemman levyn sisään ja ruuvataan kiinni ruoteeseen.

Haluatko lukea lisää terassin katteista? Täältä löydät ideoita ja ohjeita terassin katteen rakentamiseen

3. POIMULEVY SUNLUX 2000PC (RIAS)

PVC:stä tehdyt poimulevyt ovat halvimpia kirkkaita valokatteita. Paremmat poimulevyt on tehty kovasta polykarbonaatista, joka kestää iskuja ja vaihtelevaa säätä. Markkinoilla on paljon erilaisia aallonmuotoisia valokatteita, joiden pituus, leveys, väri ja muovityyppi vaihtelevat.

Se tarkoittaa, että poimulevyvalikoimasta on helppo löytää jokaiseen tarkoitukseen sopiva vaihtoehto. Poimulevyjä käytetään esimerkiksi vajoissa, katoksissa ja autokatoksissa. Levyt kiinnitetään puuruoteisiin ruuveilla. Poimulevyjä voi leikata pienihampaisella sahalla ja kulmahiomakoneella.

Hinta:

111x310 sentin kokoinen levy maksaa noin 60 euroa.

Asennus:

Levyt kiinnitetään ruoteisiin aaltojen pohjista ja toisiinsa harjojen läpi. Levyjä limitetään vähintään yhden aallon verran. Saumojen kohdalla käytetään niin sanottuja harjaruuveja, joilla levyt kiinnitetään toisiinsa. Levyjen alapäähän voi asentaa vaahtomuovitulpat, jotka estävät lehtien ja muun roskan lentämisen levyjen alle. Levyä voi leikata pienihampaisella käsisirkkelillä, pistosahalla tai käsisahalla. Kulmahiomakoneen käyttöä ei suositella.

LUE LISÄÄ: Valokate: Näin käytät valokatteita

Trapezplade: Samlemetode

Skruen her er en såkaldt bundskrue. Der findes også særlige topskruer til toppene.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Kattopelti