Saako markiisin kannakkeet asentaa suoraan seinään?

Kysymys

Olen ostanut terassille pienen markiisin, joka on tarkoitus kiinnittää seinään kahdella isolla kannakkeella. Voiko ne asentaa oikeasti suoraan seinään?

Vastaus

Se on hyvä kysymys. Joissakin asennusohjeissa neuvotaan ruuvaamaan isot kannakkeet suoraan seinään siitä riippumatta, onko seinä rapattu, kiveä tai puuta. Suosittelemme kuitenkin ruuvamaan seinään poikkipalkin ja kiinnittämään kannakkeet siihen.

Suositus perustuu siihen, että markiisi on pahimmillaan kuin iso purje, johon tuuli tarttuu koko voimallaan. Poikkipalkki jakaa kuormituksen laajemmalle alueelle, jollon seinä kestää paremmin. Jos markiisi on kiinni vain kahdessa tiilessä, ne saattavat haljeta kovalla tuulella.

Palkki pitää kiinnittää seinään tukevasti. Jos asennat palkin puuseinään, pidä huoli siitä, että ruuvit ovat tarpeeksi pitkiä ja osuvat runkotolppiin. Jos ruuvit ovat kiinni vain ulkoverhouslaudoissa, ne voivat irrota myrskyn takia.

Asennusohjeet eivät ole välttämättä virheelliset, vaikka niissä neuvotaan asentamaan markiisi suoraan seinään. Suosittelemme kuitenkin ottamaan asiassa varman päälle.

LUE LISÄÄ: Katettu terassi - Näin rakennat sen itse

    Lisää samasta aiheesta Katettu terassi